Helg

Ja det börjar närma sig helg och hade man varit hemma med ett 07.00-16.00 jobb så hade det kanske varit skönare. Just nu så har jag en jobbhelg att se fram emot bara, men nästa vecka får jag ju lånledigt. Idag blire från 15.00-22.00, imorgon blire kortpass mitt på dan och på söndagen börjar jag sent. Skönt med sovmorgon idag iaf för igår körde jag dubbelpass, ett på vardera jobb. På park inn fick jag iaf veta en kul sak igår. Vi sk åka till Trysil med jobbet. Det kost typ 900 kr för 2 nätter på hotel med frukost, middag och dryck! Låter väldigt roligt och jag hoppas att jag ska kunna vara med under detta event.

Nu ska jag ut på långprommis, sedan skall jag käka god frukost, se på gårdagens idol och VD-avsnitt! Sen avslutar vi förstår eftermiddagen med att åka till jobbet..... 

Countdown: 5 dagar!

Höst, åh härliga höst!

Ja men visst är väl hösten riktigt härlig ibland! När solen lyser, temperaturen är lagom och träden är vackert gula och röda. Dessutom så är höstmodet mitt absoluta favorit mode! Senapsgult, rostrött och skogsgrönt är riktigt fina klädfärger och så får man en anledning att färga håret ännu lite rödare. Nu när poeten inom mig har talat ut en skvätt så ska jag berätta om den galna gårdagen.

Vid 11 tiden fick jag och Sara ett glatt samtal från Emelies, Annas och resten av svenska packets lya. Där var det fest så det stod härligan till och de ville självklart att vi skulle ta och pallra oss dit. Jag och Sara som för tillfället satt ihopkurade i soffan och precis avslutat Idolkvällen kände oss ju inte jätte sugna på att traska den långa vägen över dit, men som vanligt så fanns det även en lösning på det problemet. Jajjamän, en bil! Sara följde inte med men jag vart upphämtad av Julia och drogs rakt in i röjet i stugan. Det blev, som vid alla festtillfällen, mycket dans och mycket skoj! Tror också att fifa var inblandat och där gav Simon mig rätt mycket stryk i fotbollen. Jag hade iaf väldigt roligt, men vaknade otroligt trött imorse vid 9 efter bara 5 timmars sömn. Det var det dock värt för jag hade kul!

Nu ser jag verkligen fram emot lördag då det återigen står party på schemat!

Bilder från gårdagen:

Pär och Simon redo för en shot


Simon, Emelie och Anna


Pär, Emelie, Anna och Julia

Countdown: 6 dagar

ledig dag

Ja jag fick vara ledig idag. Väldigt skönt! Det var sannerligen en bra dag att vara ledig på också. Solen skiner och det är en riktigt skön höstdag. Jag och Julia var ut på en 1h och 30 min gångtur idag innan frukost. Skönt att gå med en kompis för en gångs skull. Ibland är det skönt att rensa huvet alldeles själv, men ibland uppskattar jag verkligen sällskap och att ha någon att prata med. Våra samtal handlade mest om saker man saknar att äta. Jag har ju tänkt mycket på vad jag vill äta när jag kommer hem och det är skönt att ha en hel vecka att få stoppa i sig det man vill utan att det blir för dyrt.  

Dagen glada nyhet är att lönen min har kommit. Har varit lite strul med skattekort osv, men nu har det äntligen löst sig. Så nu ska jag ta en dusch och sedan gå iväg till storsentret.

Countdown: 7 dagar

summering

Utgången igår var väldigt lyckad och innehöll allt en utekväll ska innehålla ;) Vi avslutatde givetvis kvällen på esso för korv! Dansade så benen är alldeles trötta idag, men den hindrar inte från att dra iväg på jobb inte. Jobbar mellan 14.00-22.00 idag. Vi får väl se om jag överlever.
Kul att Julia är hemma så att vi kunde hitta på nåt hela gänget iaf! När Julia landade så hade hon givetvis med sig presenter. wiee! Jag fick bodymist och trosor från victorias secret och en ny ring som jag älskar!

Nu ska jag laga iordning en matlåda innan jag går till jobbet. Fiskpinnar kanske?

Countdown: 9 dagar

Utgång!

Ja då stod utgång på dagens lista och här är vi! Vi sitter just nu hemma hos oss på förfest och precis som misstänkt så blev det ingen förfest på balkongen som Sara önskat. Kul ska vi dock ha för det. see ya! 

Room mates:


TRÖTT

Såhär trött har jag inte varit nånsinn va jag kan minnas? Sov 3 timmar inatt. Jobbade sent igår och tidigt idag. Dessutom fick jag vara på restaurangen istället för på konferansen vilket total sög! Mycket, mycket roligare uppgifter och människor på konferansen. Tur att jag har islänska Helga på restaurangen iaf, hon är snäll. 

Något jag dock inte kan glädja mig nog åt är att både vempire diares och glee har dratt igång! Ska ta mig för och se dom nu, men jag lär väl somna. Idag kommer Julia hem ifårn USA så då är hela familje komplett igen. Imorgon ska jag laga ordning en fläskfilé till Sara och Julia slutar så ska vi äta go-middag tillsammans. På lördag är det skit. Jag börjar 4 på gardermoen och måste cykla till jobbet, 1 MIL! Kommer väl få kliva upp halv tre eller nåt, de e ju fanimej mitt i natta!! Aja den dagen, den sorgen! Ser fram emot lördagkväll då vi ska gå ut iaf och innan de så ska Sara tydligen ha en "förfest" på vår balkong. We´ll see how that turns out. Ska bli kul att göra något annat än att jobba iaf, passar mig utmärkt eftersom att jag börjar sent på söndagen dessutom.

..och nej Julia jag har inte glömt dig! Klart vi klämmer in dig i alla luckor när jag kommer hem :)

Count down: 12 dagar  

Selma är tillbaka!

Åh vilken bra morgon, fick veta att Selma är tillbaka i tryggt förvar! Nu ska jag kliva upp och ta min morgonprommis innan frukosten. 

Igår jobbade jag första gången på konferansen på park in. Nu tror jag att jag hittat hem. Ett jobb som verkligen passar mig. Jobba eftermiddag igår och idag och då får man ställa iordning inför dagen efter vilket var super kul. Komma på nya lösningar, göra det snyggt och så trevliga arbetskamrater. Jag tror verklige det kommer passa mig!

Har haft riktig skumma drömmar inatt och tydligen så har jag även börjat gå i sömnen, enligt Sara så var jag upp och plockade runt lite klockan 4 på morgonen här om dan. Det tror jag aldrig att jag har gjort förr?
   

"Pussa på mimmi"

I mitt tidigare inlägg skrev jag att jag skulle pussa på mimmi då jag kom hem. Mimmi är Thildes hund och min stora kärlek i världen! Nu är det så att Thilde även har en andra hund, Selma! Selma är nu borta, borta!  Snälla om ni ser en stor, vit, nyrakad vovve som är utav rasen labradodle, någonstans så tveka inte på att tipsa!

Om Selma, vilket jag hoppas med hela kroppen, kommer tillbaka så ska jag pussa ihjäl Selma också! Idag som det är thildes födelsedag och allt. Just nu händer det för mycket jag inte vill ska hända!


Här är glada Selma under ett utav sina glädjerus i sommras!  

Sverige

Ja som de allra flesta förstått och vet nu så bor jag i norge för tillfället. Därför känns det som att man värdesätter sina små hemvisiter extra mycket. Har därför tänkt mycket på vad jag vill/ska hinna med och göra när jag är hemma vecka 40:

- Pussa på mimmi och rida med Thilde (Vars 29 års dag det är idag. Grattis pärlan!)
- Fira min svåger som så lämpligt fyller år dagen då jag anländer
- Bli bjuden på mat av farmor (köttgryta)
- Be mamma göra en lasagne och ha myskväll med henne
- Titta på hockey med min kära pappa
- Ta en fika med Lotta, Sandra och Tova
- Umgås med mina vänner så mycket som möjligt (Carmen har bokat en heldag)

Nu ska jag ta en dusch och laga ordning lite lunch innan jag far iväg till jobbet.

Hade!

Ideal

Har fått två aha-upplevelser den senaste veckan gällande ideal och allt där till.. För det första så jobbar det en snygg kille på park in jobbet. En sån där obvious-handsome-guy som vet om att han är snygg. För det första så tror jag nog att det var den huvudsakliga anledningen till att han vart så himelskt osnygg, just att han visste om det. MEN sedan så började han även att prata. Herre min gud säger jag bara, han var så himla puckad och skulle vara så överlägsen. Nej, killen saknade all charm!       
För det andra så kom det förbi en riktigt tjock tjej vid biljettkontrollen och då menar jag riktigt tjock. Hon kom knappt framåt när hon rörde sig! Detta fick mig att tänka en hel del på hur tacksam jag borde vara över att inte se ut som henne och på hur nöjd jag egentligen kanske ska vara. Jag har under det senaste året gått ner 12 kilo. Jag är super nöjd över den prestationen och vissa dagar har jag så kallade "smaldagar", dom dagar då jag känner mig rätt nöjd. Sen har jag absoluta tjockis-/fuldagar och jag kan försäkra om att dom har övertaget. (som hos dom flesta!!) Ibland blir jag så himla trött på "var nöjd med dig själv"-talet, men har då och då stunder jag inser att det är rätt vettigt. De allra flesta har bra och dåliga dagar. Det finns oftast inga perfekta dagar, men det finns heller inte allt för många dagar då ALLT är skit! Ibland får man kanske nöja sig med att vara nöjd med en utav sina egenskaper istället, det som faktiskt utger de mesta utav den man är.

En liten tanke som flög förbi så här på kvällskvisten bara. Tack och gó natt!

have you ever done something you can´t change, something you can never rearrange? I have.

Började dagen med en lång promenad innan frukosten. Måste tvätta idag också! Den här veckan jobbar jag tisdag, onsdag och torsdag på park in och fredag, lördag och söndag på gardermoen. Idag skrev chefen där och frågade om jag ville jobba dubbelpass på fredag. Alltså från 05.00-10.00 och sedan från 11.00-17.00. Aldrig säger jag bara! Nog för att jag är här för att jobba, men man behöver inte ta kål på sig själv. Timmen mellan 10 och 11 kommer jag inte att kunna åka hem heller så då måste jag alltså hänga på gardermoen en timme.. Nej, nån måtta får det vara. 

Ska kila iväg och handla lite mjölk och busskort nu. Resten av dagen förblir ett frågetecken. Om ni har samma problem så kan jag tipsa er om dessa bloggar:

http://thildesblogg.blogspot.com/

http://emmahey.blogg.se/

http://mickanandersson.devote.se/

http://tovaliv.blogg.se/

http://inteheltfrisk.blogg.se/

Count down: 15 dagar 


18 seppe

Jobbat mellan 05.00-14.00 idag. Sen var jag hem till Anna med bilen som hon så snällt lånade ut på sin lediga dag så jag skulle slippa cykla! Tur att man tar hand om varandra här i Jessheim. Idag är jag väldigt utvilad. Somnade nämligen vid 3-4 tiden på eftermiddagen igår och vaknade klockan 4 imorse när det var dax att gå upp igen. Jo det tar på krafterna att gå upp klockan 3-4 varje morgon i en veckas tid.  
Idag tittade Adam Tensta förbi i biljettkontrollen. Han är inte den enda kändisen jag har skannat biljett åt sen jag började jobba på gardermoen. Nej, jag har hunnit med Martin Stenmark, Johan Reborg, Richard Wolf och i förrgår så träffade Mark Levengod. han hade den mest underliga outfiten, nämligen en vinröd manchesterkostym och färgglada nike skor.  

Tre låtar jag liker just nu:
- Ulrik Munther - boys dont cry
- Van Halen - why cant this be love
- The Cooks - Naive

(Skulle jätte gärna vara på Kistamässan på lördag när Ulrik och Mohombi är där)

En anna artist jag verkligen är inne på just nu är Adele. Vad vore livet utan lite drömmar och om jag fick en antal önskningar så står, att få Adeles röst, högt upp på listan.

   


Gott och blandat

Egentligen är det som allra jobbigast att jobba så här tidiga mornar. Alla är trötta och otrevliga.. Därför vart jag mer än glad idag när det kom fram en glá amerikan och ville lära sig norska. Jag kunde dock inte hjälpa honom allt för mycket där och när jag förklarat varför så ville han istället lära sig svenska. Sen har jag träffat en underlig snubbe idag också. Det kom fram en man (i 40 års åldern), på vars tröja det stod "sponsrad av RFSU". Självklart fastnade min blick lite för länge på hans tryck och då ställer han mig frågan "vill du ha ett par kondomer?". Vad svarar man? Ja, jag sa artigt nej tack iaf. Ja och självklart var han ju svensk också! Ibland känns vi svenskar något slibbiga och kåta.. Ska tala om att de otrevligaste människorna man träffar är svenskar. Danskar, asiater och amerikaner är glada och trevliga!

Apropå att träffa människor i biljettkontrollen:
I förrgår så träffade jag min själsfrände tror jag.. Eller själsfrände ska jag inte säga, sånt tror jag inte på! Däremot tror jag att folk är mer eller mindre "suitable" för varandra. Jag kan också tro att två människor som från början inte passade varandra också kan växa ihop med tiden. Ojojoj, nu vart det relationsråd här istället (sparar resten tills Sara och Henrik är tillbaka). MEN iaf, den här killen dåra. Han tittade på mig och jag på honom och sen kunde vi inte sluta titta på varandra. Det var lång kö så det tog ett tag innan han kom därifrån och medans jag skannade resten utav passagerarnas biljetter så kunde jag inte göra annat än att titta på honom och han gick baklänges mot säkerhetskontrollen och tittade på mig. Jag har aldrig varit med om liknande och fan ta mig att jag inte kollade hans namn när jag skannade hans biljett. Jag trodde männsklig, så kallad, kemi inte fanns så där. Var bara tvungen att dela med mig om detta även om jag lät som en sagoberättande tönt while doing so.


Lill-killen Anton (kusinbarn) blir dessutom 6 år idag. Hipp hipp hurra!

 

Vårt hem

Ja nu har jag ju skrivet mycket om hur jag har det osv osv. Tänkte därför ge en liten presentation av mitt nuvarande hem. Vi bor i en ort som kallas för Jessheim (5 mil norr om oslo). I Jessheim finns allt man kan vilja ha skulle jag säga. vi har storsentret som är ett utav nordens största shoppingcenter. Vi har "krogveen" med fyra uteställen som var och en fyller sin funktion:
Gardneriet - för de som älskar att dansa!
Haven - för de som gillar att umgås.
Torget - för de som gillar karaoke och biljard.
Hydranten - för de som helst dricker all night long
Vi har också Beer call, som jag tidigare nämnt. Det är alltid första tisdagen i månaden och alla från Jessheim och kringliggande orter är ute. Mycket folk och mycket skoj! 

Vårt hus ligger väldigt centralt och nära till buss och tågstationen. Det är ett äckligt hus som är inrett med känsla av fjällstuga. Dock är det väldigt billigt för att bo så bra och centralt så de får gå tills vidare. 

Utifrån sett så här på sommarn så ser det ju inte så illa ut!

  
Vårt rum ur tre olika vinklar. En aning trångt är det ju..


 
 
Min favorit runda är att gå runt sjön! Igår var det kvällssol så jag
passade på att fota lite under min promenad. (Mormor skulle gilla det!)

Igår vart det en lång pratstund med Emma också! Man vill aldrig sluta prata. Det känns som att man inte hörts vid på ett år och måste ta ikapp en himla massa.. Glad att jag ska hem snart iaf. Ska försöka få in mycket på en vecka, många att träffa!

Eftersom jag tog hand om huset igår så ska jag ta hand om mig själv idag. Först skogspromenad och sedan skall ögonbryn noppas, naglar fixas och peeling på de. Underbart va? Ibland måste man ta hand om sig själv. Finns så enkla medel för att få en att känna sig lite fräshare.


se föregående rubrik..

Ja mina vänner. Om ser till föregående rubrik så kan jag bara berätta för er att inget förändrats! Dagen har gått i ett kör. Diskat, tvättat, städat, shoppat, motionerat och sist men inte minst varit på skattekontoret och fått rätsida på hela den här flytten. Det roliga är att det tydligen smittar av sig. Jag fick nämligen Paulina i rummet brevid att börja storstäda sitt rum å. Känns bra att man gör inverkan på andras liv! haha

Dagens inköp:
- midjehöga jeans
- hårateraljer
- Ny plånbok (som jag längtat efter en äkta skinnplånka och nu har jag den!)

Mickis ringde idag för att ge mig ett tråkigt besked om ett dödsfall hemma i Sverige. Som jag i ett tidigare inlägg berättat så har mycket tråkigt hänt under min och Sofies relation. Några dödsfall, för många egentligen, men idag så var det hennes första kärlek som miste livet i en tragisk olycka i Tierps området. Jag hatar att inte kunna vara närvarande för att stötta men vi har pratat lite och hon vet alltid att jag finns om hon behöver mig. Oavsett land jag må befinna mig i!
skönt att få prata av sig med Mickis en sväng iaf. Som jag längtar efter den tösen! 

Just nu följer jag Hv:s första match, ELITSERIEN har börjat!! tråkigt att jag inte kan följa den på tv bara.. just nu ligger dom under med 0-1, men idag får pojkarna lika gärna förlora för min del. Det är trots allt lite jobbigt i Jönköping just nu.

företagsam dag!

Ja idag har det hänt grejer och det bästa är att dan är långt ifrån över! först och främst har jag jobbat sedan klockan 5 imorse. Sedan har jag städat upp i vårt äckliga hus här hemma och fått vår diskmaskin på bättre tankar igen. (Så julia eller sara, om ni läser detta så skall ni veta att den diskar som bara den hemma på allergotvegen just för tillfället!) Frågan är hur länge det håller sig rent här i huset bara.. Antagligen tills Sara kommer hem och härjar igen på söndag. Det är skönt att vara själv ändå måste jag säga. Mycket blir gjort och på kort tid! Vid tvåtiden så ska jag dra in till oslo och se vad som händer där idag. Jo, men nåt kul måste man ju göra fast är helt aléna

Hade   

Nya jobbet

Första dagen på park inn hotel jobbet idag, helt ok! Älskar att det ingår frukost och lunch på jobbet, färskt bakat bröd varje dag och salladsbuffé. Låter inte de helt okej va? Förutom de så anser jag att jobbet kommer att bli kämpigt! Man sitter aldrig ner, förutom på sin halvtimmes lunch.. restan av tiden springer man runt hela tiden och plockar disk, serverar, guidar gäster och förbereder nästa måltid att komma. Det är ett hektiskt jobb där mycket skall bli gjort på kort tid. Tur att jag fått mjukstart med många människor på gardermoen

Idag har jag bokat resa hem till Sverige den 4 oktober - längtar! Egentligen skulle jag bara hem för att hämta vintermunderingen, men förlängde resan för att få en liten mini semester. Skall bli så roligt att vara hemma en vecka för att träffa alla nära och kära.

Pratat med Åsa, mickis och pappa idag! Bli alldeles varm i hela kroppen av fina ord och bekanta röster!



Nu ska jag göra det jag alltid gör när jag har tråkigt, går ut på en promenad!

Tidig morgon!

Är vaken alldeles för tidigt idag, men kunde inte sova efter att sara levt om här på morgonen! Kanske lika bra att vänja sig ändå? Börjar trots allt klockan 5 de resterande dagarna av veckan. Idag är det första dagen på nya jobbet, sen får vi se hur schemat ser ut. Skall eventuellt försöka få till en hemgång i oktober. MÅSTE hämta hit vinterutrustningen! Redan nu kan det vara riktigt kallt om kvällar och mornar. 

Igår var en härlig dag, motionsmässigt. Först var jag ut på lång promenad innan frukost och igårkväll klockan 10 kände jag mig redo för lite jogging. (y) 

Nu skall jag se klart på sista avsnittet, för säsongen, av true blood! Mycket bra serie som jag rekommenderar för någon seriesugen där ute.  

Mors



Grattis till Camilla, min kusins fru, som fyller 30 år jämnt idag! Jag önskar att jag fick vara hemma och fira med resten av släkten, för på lördag fyller även Anton (deras son). Hela 6 år gammal blir den lilla fisen :)


13 sep

Jag har en jobbig vecka att se fram emot, jobb varje dag och långa pass! Dessutom skall även Sara lämna mig för att åka till Sverige och hälsa på sin kille som för tillfället fick jobb där.

Men jag tänkte när vi ändå håller på med listor över bra saker så vill jag berätta för er om 4 personer, förutom familj, släkt, djur och klasskamrater, som gör vistelsen i Norge näst intill outhärdlig!

Mickis
Min barndomsvän som jag växt upp och delat allt med. Vi känner varandra utan och innan delar så mycket minnen! Det skönaste med vår relatin är att det aldrig måste ske och sägas saker hela tiden. Det funkar att bara träffas och göra ingenting och säga ingenting, vilket gör vår relation trygg!

Emma
Vi umgås nästan hela tiden och har alltid nya påhitt pågång. Emma kan man lita på till 100 procent och man vet att bara man ringer så finns hon där och stöttar en i allt! Hon plockar fram nya sidor hos mig och hon får då alltid att skratta!

Åsa
Min relation till Åsa har lärt mig att man aldrig behöver vara lika för att få vänskap att fungera! Vi är väldigt olika och har trots detta varit vänner i många år nu. Hon kan få mig att känna mig helt galen och göra saker jag aldrig skulle ha gjort med någon annan. Med Åsa händer det alltid något och det är allt som oftast de mynar ut i långa skratt! 

Sofie
Fia är tryggheten själv att ha som vän. Hon är alltid den man ringer för att få tröst eller uppmuntran. Hon vet alltid vad hon skall säga för att få mig att må bättre igen. Under våra år som vänner så har så mycket tråkigheter hänt, men vi har alltid kunnat dela det med varandra för tips och råd! Sen är hon extremt rolig att umgås med :)

En annan favorit hemma i Sverige just nu är den bedårande lilla Adam:

Han är senaste tillskottet i släkten och mitt kusinbarn!

Nu skall jag gå ut och promenera en sväng innan jag slänger i mig lunch och drar till jobbet!


dippar och toppar

Vaknade väldigt tidigt idag pga tidig nattning. Sara började klockan 5 idag så då vara bara för mig att försöka sova igår också. Så himla tråkigt att man aldrig är lediga ihop så att man har någon att umgås med. Blir mest små korta stunder på kvällarna som man hinner se alla innan någon skall sova och en annan ska jobba.

Att flytta till Norge var sjukt jobbigt! I början så trodde jag att jag skulle åka hem igen så fort som möjligt, men nu har man ju faktiskt kommit in i livet som en arbetande robot. Det är kul att jobba ibland, men man är helt slut när man inte vart ledig på 1,5 vecka och känner sig rätt så tagen av situationen. Att vara ledig är nästan ännu värre. När alla andra jobbar och man bara sitter hemma själv så blir livet rätt så ensamt, man får för mycket tid till att tänka.  

Här om dagen fick jag en såndan känsla när man trivs med livet, vilket jag i det skedet också gjorde. det finns mycket i det här landet som är kul och bra! Ibland så känns det så sjukt jobbigt att vara så långt ifrån sin familj och sina vänner så att man bara vill grina, packa väskan och dra hem. Jag har inte alltid varit guds bästa barn mot min familj, men nu när jag inte kan träffa dom när jag vill så känns det jätte jobbigt!

Så här är det konstant här bort - dippar ch toppar hela tiden!

Det bästa med Norge:
- mina rumskamrater (här henrik är du inräknad)
- sjukt roliga fester (beer call, infaller varje första tisdagen i månaden och ALLA är ute)
- att konstant träffa nytt och spännande folk
- tjäna pengar

Det värsta med Norge:
- Vädret, det regnar konstant (när solen väl tittar fram så tar norskarna det på största allvar - då åker shortsen på oavsett tempratur)
- Utan familjen och vännerna hemifrån
- Vårt vidriga hus
- Inga djur, inget hökebo




Oslo

Nu är jag och Sara hemma igen. Oslo, som ligger 5 mil söder om vår hemort, var en väldigt trevlig stad! Ditt vill jag abslout åka igen! Hittade inget blomhav och såvitt jag kunde bedöma så verkar staden ha repat sig bra sedan alla hemskheter.

Jag har handlat:
- Ett par bruna höst/vår kängor
- Ett par svarta vinterkängor
- ett par svarta jeans
- En poncho
- Mysiga lodisvantar
- En ärmlös kavaj

Förutom shopping så har vi käkat och ölat på Egon!

här kommer vår kväll i bilder:



Oslo och tragedi

Precis hemkommen från jobbet! Jag som hade en helt ledig helg framför mig vart inringd igår till jobb idag. Klart man ställer upp, men gissa om det var kämpigt att ta sig upp när imorse när man visste att man likväl kunna legat kvar om man velat? Går bra när det handlar om så få timmar ändå.

Igår åkte Julia, min goda vän och nuvarande rumskamrat, iväg till LA (avundsjuk!!) vilket ger mig och Sara, min andra kompanjon, lite ensamtid! Vi ska nämligen inte sluta ha roligt för de. Nej för idag så skall vi åka in till Oslo när Sara slutat jobbet för shopping, god mat och dryck. Kan vara lite spännande att se hur stämingen är efter allt som hänt också. Hoppas på att få se nåt vackert blomhav någonstan. (Ska försöka fota)

När vi ändå pratar om sorg så vill jag be alla vara med på den tysta minuten som äger rum ikväll klockan 18.00 för Stefan Liv och de andra omkommna i den tragiska flygkraschen! Han var min först hockeyidol och jag vart helt förkrossad när han lämnade mitt lag HV 71! Alla tankar till de omkommna och dess familjer!!



Nu skall jag sova nån timme innan Sara kommer hem! Hade


Blogghataren har kapitulerat!

Jo jag vet.. Jag har alltid haft förakt mot (många, INTE ALLA) bloggare. Jag hatar uttryck som "hej bloggen" och "lovar bättre update" osv osv.. men för mina vänner och min familjs skull så kan det ändå vara bra att ha en blogg för att berätta hur mitt liv ser ut i grannlandet Norge.

Bakrunden till min plötsliga flytt är följande: Jag har två vänner som bott här i nu 8 månader. I sommras åkte vi alla tillsammans till Island för att se landsmót (världens största islandshästtävling). Det är nämligen så vi alla är bekantade med varndra, genom hästintresse. Väl på Island så berättade jag om min händelselösa höst att komma och vi spånade lite på idén om att jag skulle komma över och bo med dem. Jag vart sedan rekommenderad utav en utav tjejerna till proffice som hyr ut sina medarbetare till Gardermoen (Norges flygplats). Där jobbar jag för tillfället i biljettkkontrollen och taxfreen och kan bara konstatera en sak, det är en för liten flygplats för alldeles för många människor. Dett gör i och för sig att jobbet ofta går bäldigt fort och är väldigt kul!

Jag har även i dagarna skaffat mig ännu ett jobb på park inn hotel, som ligger precis i anslutning till flygplatsen där jag kommer jobba för resturang och konferans anläggningen. Min jobbpremiär där sker på onsdag, vilket skall bli väldigt spännande!   

Hur går då detta ihop - att ha två jobb? Jo det är såhär. Som proffice medarbetare så har du ditt eget logg in till en hemsida där du lägger in önskemål om jobb, när du vill och kan. Det betyder alltså att du lägger titt egna schema. sedan är det självklart så att du inte får alla tider du önskar, men uppåt 4-6 dagar i veckan brukar vara rätt självklart. Just därför så skaffade jag mig ett schemalagt jobb så att jag kan jobba där, men också jobba utöver de tiderna (Jag är ju trotts allt här för att tjäna pengar). Min plan är att kunna lägga undan en utav lönerna varje månad och sedan kunna leva på den andra, men även kunna stoppa undan lite från den också om möjlighet finns!

Nu har jäg väl ändå fått ihop ett par rader för att läsa. Nedan följer lite bilder från vår islandsresa ihop och på mina nuvarande rumskamrater. Hoppas det skall smaka!
Vi hann även med att hälsa på en god vän som bor på Island och rida i mellan bergen i vattendrag. Islan är ett vackert land!Från Islandsresan. Min för närvarande rumskompisar!    


RSS 2.0