Nu lägger jag ner, igen

Orkar inte blogga längre. Tar mycket tid och sen vill jag inte vara så personlig på internet. Känner själv att jag ibland inte förstår att det är jag själv som skrivit vissa saker och förmodligen så kommer det utan en tanke. Lite det som egentligen var meningen, men då får jag väl skaffa mig en dagbok istället. 

Bilder på lägenheten kommer upp på instagram och Facebook för er som vill se hur det blev i lägenheten. 
Ha det bra folkens. 

Renovering

Denna veckan har det stått sjukt stilla i lägenheten. Jag har legat sjuk i feber och förkylning och fredag jobbade jag dubbelt och idag blev det ett pass på Gina igen. Vi hoppas kunna få allt färdigt imorgon med det sista som återstår av köket och garderoberna 
(som vi kämpat med dem...) 

Hitintills ser det ut som följer: 
Nytt golv i sovrummet med en diskret tapet med medaljonger. 
I vardagsrummet valde vi en silverblommig tapet för att det inte skulle bli för mycket färger, med tanke på vårt turkosa kakel i köket. Som alltid, ett avslut!

För att avsluta mina Gina Tricot inlägg så ska jag säga följande. 

1. Det är skit kul! 
2. Jag har lärt mig bli självständig.
3. Jag får beröm och känner mig super initiativrik. 

Over and out! 

Rustning och annat spännande!

Den senaste veckan har det varit full rulle. Vi har vart på Ikea en hel del, köpt ihop allt för helgens rust och sist, men inte minst har vi jagat soffa på alla möjliga butiker. Det är inte lätt när det är en utav oss som tänker praktiskt och den andra tänker fint. Vi har till slut fått ihop de båda sakerna och valt ut möbler och etc till vår lägenhet. 

Den här helgen är mamma och pappa här och igår fick vi lagt lite golv. Utöver det så har Morten och hans kompisar kommit en bit med målningen så efter helgen så ska hall, vardagsrum och sovrum kunna vara helt klart. Köket får vi försöka måla och greja med efter att helgen är förbi. I nuläget så får det agera arbetsplats och lagringsplats. 

Annat spännande som jag bara måste berätta om är den 5h gamla bebisen jag fick se i måndags. Det är Mortens systerdotter Ida, som kom precis på dagen och i ett rasande tempo. Jag hade turen och fick vara med att se henne först tillsammans med en väldigt stolt morbror! Hon var så liten och söt att jag blev tårögd. Tänk att något så litet och skört att skapa en sådan enorm  känslovåg för sin närhet. Jag ser verkligen fram emot att bli mera känd med den lilla tjejen! 

I övrigt har jag bytt min hombre tillbaka till rött hår. Jag kan liksom inte gå en enda höst utan att jag kommer tillbaka till det röda. Rött är snyggt tycker jag! 

Nej nu ska jag ta mig upp och sätta igång dag 2 på den extrema make-overn. 

Ha en fin dag! 
/Jannice 

Gina stängning

Hallu! Medan jag sitter här och skriver så kan jag lika gärna köra på med ett till. Bara för att få en liten fortsättning på mitt inlägg "Gina Tricot" så tänkte jag bara göra en snabb uppdatering på hur min lördag blev. Jag kom in runt halv 2 och det var fruktansvärt mycket folk i butiken. Jag fick köra igång med en enda gång och avlasta min chef i kassan och vi insåg snabbt att medan vi båda stod där så hade vi behövt ännu en till som kanske ordnade lite i butiken och kollade provrummen. Vi ringde in ev kollega till bara för att få avlastning i några timmar och när det lugnat sig så gick dem och kvar stod jag med ett mål att nå. Vid stängning var jag lite nervös men fixade det (tycker jag själv) väldigt bra. Självklar är set fortfarande saker att öva på. För att få rutin och tempo, men det kommer förmodligen efter bara 2-3 gånger till. 

Jag känner mig superglad över att kassorna stämde i alla fall och att jag klarade det på kortare tid nu än sist. (Y)

Mina sambos och jag

Idag, exakt 9 dagar innan jag och min norrman firar 1 helt år tillsammans, så fick vi vrida om nyckeln till vår lägenhet. Först skulle det givetvis och återigen skrivas i några papper och deala lite med pengar, men nu är den bara VÅR! Vi var dit med Mortens pappa idag och tog bort skåp vi inte längre vill ha och fick börja köra någon diskmaskin med allt nytt som ska in i skåpen. Ja fick i alla fall över alla mina saker (förutom kläder och kärran som mamma och pappa kommer med till helgen) vilket känns skönt. Just nu sitter jag hemma på Allergot, som har vart mitt hem i över två år nu, och tänker att jag faktiskt kommer att sakna det. Kanske inte huset i sig, men definitivt vår gård om somrarna, alla glada grannar, vår händige polack och inte minst mina tjejer! Just nu är det jag, Julia, Emelie, Sanna och Andrea som bor här och vi kommer alla väldigt bra överens. Dom är fina dom! 

I veckan så hoppas jag att jag ska vara flink med att ta bilder så man får lite före och efter känsla när allt är klart :) 

Ha en fin kväll! 
Gina tricot

Idag har jag vart på Gina och jobbat. Det är fruktansvärt kul och jag känner att det verkligen passar mig, men just nu känner jag mig bara dum. Jag har jobbat så sällan att jag aldrig lär mig vart saker och ting ska vara och kassan är ju egentligen lätt, men som vanligt blir man osäker och nervös i onödan. Blir man nervös och osäkert, det är DÅ man gör fel! Det irriterar mig så gränslöst när jag inte bara kan fatta allt med en gång.... Trots detta var det som vanligt väldigt roligt och något jag verklig känner tillfredsställer mig och mina framtidsplaner. Hoppas på en bra dag på lördag när jag ska jobba och stänga själv. Det kommer säkert bli topp! Man må prova för att lyckas eller nåt sånt... :) 

Over and out!

Månkarbo

Okej min vänner sista helgen i månkis, mitt uppväxtort, som boende. Nu ser jag mest bara fram emot att flytta ihop med min älskade men förstår ju att jag kommer att bli ledsen när det nästa gång är dax för hemgång och jag inser att hemfärden inte går dit. 

Min helg hemma var helt fantastisk. Fick umgås med både släkt, familj och vänner. Provade Tierp arena för första gången och blev väldigt glatt överraskad. Spelade även match med mina gamla flickor, vilket också gav mig en rejäl glädjekick. Jag hade nog glömt hur kul jag faktiskt tyckte att det var! 
Tröttmössa

I det senaste är det lite trötthet i bilden och det gillar jag inte. Tycker att jag sover väl och nog men tydligen är det nånting som inte stämmer på den fronten. Jag var helt klubbad igår efter Ikea och det tog inte många timmar innan jag somna som ett barn. Tänkte faktiskt ta mig nån timme nu också innan det är dax att gå och vara med på stängning på Gina. Jag ska stänga själv imorgon och kände att det kunde vara skönt med en repetition.

Hade folkens!


Hem ljuva hem

I helgen blir det hemgång. Jag måste hjälpa min kära pappa att packa allting. För sista gången någonsin ska jag åka hem till John g:s i helgen. Jag ska flytta och framför allt ska pappa flytta. Han ska flytta från mitt barndomshem, min trygghet och det finaste huset som finns! Jag älskar vårt hus och jag kommer alltid kalla det MITT hem. Dock ska jag till helgen utnyttja det Max med att ha en liten kräftskiva tillsammans med mina vänner. Jag ska även passa på att säga hej då till Månkis. Från och med i september så ska jag för första gången byta adress och boa in mig på riktigt i något som vi har investerat i tillsammans. Det blir den "riktiga" flytten.

Huset och Månkarbo i mitt hjärta!


RSS 2.0