Semetern har börjat

Vemod hit och vemod dit, men så äre! Det är vemodigt att lämna norge, jobbet, vänner och kollegor och det är vemodigt att lämna sverige, familj och vänner. Jag känner vemod mest hela tiden, men samtidigt så känner jag mig så enormt lyckligt lottad. Jag är så himla glad att jag flyttade till norge och fick nya perspektiv och efrarenheter. Jag uppskattar min familj och mina vänner hemma i sverige mycket mer, samtidigt som jag känner att jobbet och allt tillhörande tillfredställer min vardag till fullo här i norge för tillfället. Det låter som att jag ska flytta, men nej då - bara semester i en månads tid framöver. Jag ska försöka få ut allt jag kan utav den här semestern och bara njuta. jag börjar med att fira dagsslutet med en semesteröl.
 
Imorgon drar jag iväg till Sverige och har två utav dom finste i världen som taxichaufförer hem från arlanda.
Vi ses i Sverige och snälla hör av er om ni vill ses i sommar!
 
 
 

omelett

Vemod inför den sista jobbdagen imorgon... Samtidigt är jag så himla glad när jag tänker på vart jag ska och vilka jag ska träffa! har klarat den sista tvätten nu och väntar på att få hänga. I väntan på det ska jag ta mig en prommis. Det är så himla fint väder och skönt ute så man måste ju passa på. Jag har dock gjort mitt på träningsbiten idag, men det skadar ju aldrig med nån kilometer extra för dagen. När jag kom hem så vart det till å laga en omelett. Har kommit på att det är en perfekta maträtten. Det går sjukt fort och så kan man stoppa i lite vad man vill. Min nuvarande favvis är med champinjoner, brocolli och bacon.
 
Ledsen att det inte blir några bilder nu under de här dagarna, men jag lämnade min dator hemma i helgen så jag får "jobba" med julles dator så länge.
 
pöss
 
 

tvätta tvätta

Dom två senaste nätterna har jag sovit som en stjärna. Inte vaknat och somnat på studs, härligt härligt! Ibland blir det här lite som en sömnblogg, men min vardag på jobbet styrs helt av sömnen. Idag var sista dagen med mycket gäster och det kommande två och sista jobbdagarna så blir det ca 5 möten att dela på mellan mig och mina 3 kollegor. Dock så har vi fått en redig lista med städsaker att pyssla med och jag som i annat fall uppskattar det rätt mycket är ändå väldigt glad över att det bara blir två dagar för mig. Jag tycker inte om att göra saker när det kommer med krav på det sättet. Det allra roligaste med att städa är att man ofta gör någon glad med resultatet, men när det fakriskt förväntas av en så blir det inte alls lika uppskattat!
 
Idag tog jag mig en tur på elixia efter jobbet och fy vad jobbigt det är att börja om på nytt igen efter sjukdom. nu var det ca 10 dagar sedan sist jag tränade sist och ett så långt uppehåll har jag inte haft på länge. skönt var det iaf och imorgon så kommer jag förmodligen att göra densamma. Nu ska tvätt fylla resten utav min kväll. Jag måste få undan all tvätt innan fredag när jag åker. Jag kommer inte vilja komma hem hit efter sommaren med en massa tvätt att ta tag i.
 
Bilder från midsommar:
(för er som missade dem på FB)
 
 
 
 
 

mot jobbet

Idag är det allt så back to work som gäller. Det ska bli lite skönt att jobba i 4 dagar för att sedan få återgå till semestern. Idag jobbar jag sent mellan 12-20 och resten av veckan blir det 7-15 och förhoppningsvis en hel del träning!
 
Nu ska jag käka lite frulle innan jag drar iväg!

Midsommar helgen

Mkidsommar helgen är till ända och jag och Julia skall strax styra bilen tillbaka till Norge. Och hur hamnade vi här då? Jo vi hyrde i torsdags eftermiddag en bil, lite spontant, i längtan efter en riktigt svensk midsommar vi kusten. Vi firade ute vid Öregrund med att sitta på klipporna i det vackra vädret och sedan kom folk som vi festade till långt in på natten med. Lyckad midsommar! Igår tog vi en lugn midsommardag med grill och valpmys ute hos Thilde och Stefan på Hökebo. Tack för en fin helg så ses vi nästa fredag!
 

hmmm

Well the new girl had a party last night... Trots attt både jag och Julia behövde en lång nattsömn så fick vi leva utan den inatt också. Den nya tjejen hade ett party som var lovat ute på altanen och hade dom ändå bara suttit där så fine, men nu kom dom upp till oss på övervåningen och stod och skrek i hallen. Usch, inte alls vad jag behövde för tillfället. Dessutom var det okänt folk i soffan imorse! Frågar man inte om sånt först i ett kollektiv?! Nåväl jag börjar ju sent idag och har tagit mg en prommis så jag håller mig kanske flytande under dagen, men stackars Julle som skulle upp 4 och fortfarande inte hade sovit en blund vid 2 tiden.
 
Nu ska jag borsta lite tänder och ta mig till bussen. Idag bjuds det på sommerlunch på jobbet :)
 

tlött

Jag är så himla trött och i huset festas det vilt. Nu kommer baksmällan efter den sömnlösa natten... Upp imorgon för att ta sig en prommis innan jobbet. Jag blir så himla mycket piggare då! sov gott!

penicillin

Som jag trodde, öroninflamation it is! I natt har jag inte sovit överhuvudtaget, inte ens i tion minuter. Det har dunkat och värkt i mitt öra hela tiden och i samma veva så har jag hostat som en tok. Idag fanns inget annat val än att ta sig till läkaren. Jag åkte hem tidigare från jobbet eftersom jag fått en tid 12.30. Det började med att bussen var sen och jag tokrusa för att inte bli allt för sen dit. Jag hade ringt och bokat en tid på deras akutmottagning eftersom jag inte har någon fast läkare i norge. Jag satt där och väntade och väntade... Efter ett tag var jag bara tvungen att gå fram och fråga om jag kommit fel, eftersom att kön hade varvat mig tre gånger om och ja, mycket riktigt - jag hade hanmat fel, i 45 min. Jag hade en himla tur att det inte var mycket att göra nere på akutmottagningen med tanke på att jag fick komma in direkt när jag kom fram. Hon kollade i mitt högra öra först, där jag egentligen inte haft någon smärta alls och konstaterade att det var ett väldigt rött öra. När hon sedan skulle se på det vänstra så tog det stopp innan hon ens kommit halvägs in med öronpinnen. Aj utbrast jag och hennes reaktion var OJ! Tydligen såg det inte alls bra ut där inne så jag är mycket glad över att jag gick dit! Nu är det penicillinkur som gäller i 5 dagar framöver. 4 gånger om dagen!

   

grädde på moset

Inte nog med att mitt vänstra öra plågar mig (förutom de och lite hosta så är jag rätt frisk just nu), så hade jag lite ont i ögat igår. Som när man får in en ögonfrans och det blir lite irriterat. I vart fall så vaknade jag idag av att jag inte fick upp mitt högra öga, PANIK! Jag sprang in till toan och kunde med det vänstra och nyvakna ögat konstatera att det högra ögat varat igen. Det var sjukt äckligt, men jag tvättade det noggrant och har under dagen sköljt ögat under vatten för att kunna vara säker på att det inte finns något där inne som inte hör hemma. Jag tror att jag lyckats ganska bra som ögondoktor på egen hand för nu har svullnaden gått ned och ögonvitan har börjat fått tillbaka sin vita ton.

Julia kommer hem ikväll från summerburst och förhoppningsvis så kommer jag att få se lite mer av henne den här veckan! Hon har flängt runt allt för mycket den senaste tiden. eftersom att vi båda är lediga långhelg på midsommar så ska vi, tillsammans med Linn försöka få till en svensk midsommarafton (vid kusten)!
Nu ska jag ladda hem någon film och sedan försöka sova rätt tidigt - som att jag gjort nå annat i helgen? Ehm nej, men jag ska försöka pallra mig till jobbet imorgon bitti och då ska minsann ingen kunna säga att jag inte tagit den här kurreringen på största möjliga allvar!

Tack för att ni lyssnat på mitt gnäll under helgen!  

öronproblem!

Idag mår jag egentligen bättre än de tidigare 2 dagarna förutom en liten detalj. Jag har så himla ont i ett utav öronen. Jag tänkte att det bara kunde vara att jag ät täppt och att det blivit lock för örat pga det, men igår innan sovdags så gjorde mitt öra otroligt ont! Jag vaknade av att det var bättre idag, men är fortfarande helt döv på det vänstra örat. Om det inte blir bättre imorgon så får jag gå till farbror doktorn helt enkelt! Jag kan ju inte helt utesluta en öroninflamation, eller? Någon som haft det och vet hur det känns?

Egentligen är jag lite avundsjuk på dom som står och hoppar till david guetta mfl. på Stockholm summerburst just nu, men ännu mer avundsjuk är jag på de som fick njuta av Slash gitarr på hultsfred i tordags kväll. Önskar oftare och oftare att jag kunde vara på yvå ställen samtidigt!!  

Usch och fy!

Det har hänt! Jag fick lov att pallra mig ur sängen imorse och dra till jobbet trots den sömnlösa, svettiga natten. Var tvungen att starta maskineriet på jobbet, då jag var själv imorse. Kl.12 vart jag hemskickad och fick stränga order om att stanna hemma imorgon också för att kurera mig! Nu ligger jag alltså här. Ond hals, feber och en lidande smärta i kroppen. Jag får sådan himla lust att ringa föräldrarna och låta så ynklig (som jag känner mig) och hoppas på att dom tycker så synd om mig som när man var liten. Jag upplevde nämligen alltid att det hjälpte tillfrisknadsprosessen att få sympati och lite extra kärlek.

Vi hörs av när jag mår bättre!


my tribute, my man

Som jag tidigare sagt så är bloggen den moderna dagboken. Det här inlägget skulle därför gå under kategorin kärlek. Inte kärlek som i kille och tjej – ett par. Utan vänskaplig kärlek i all ära. Jag och Rickard träffades på en fest och styrde efter det upp en lunchdate. För mig klickade det med än gång. Det fanns alltid något att prata om (trots noll bakgrundsinformation) och den pinsamma tystnaden som så lätt kan uppstå mellan två okända människor dök aldrig upp. Rickard och jag har nu känt varandra i 7 (intensiva) månader och mellan oss har en helt otrolig vänskap växt fram. En vänskap som jag aldrig trodde jag skulle få uppleva med en kille. Alla spekulationer om att vi skulle vara ett par eller alternativt ”mer än vänner” kan nu dö. Vi är vänner, bästa vänner. Vi är som ett gift gammalt par egentligen. Han känner mig och jag känner honom. Vi har visat varandra alla sidor, de bra och det dåliga. Han känner mig och vet precis hur jag reagerar och varför. Det bästa med en sådan vän är alltid kunna vara sig själv, på gott och ont. Det bästa med Rickard är att han alltid får mig att skratta och att jag tycker om mig själv i hans närhet. Han ska nu lämna mig och jag kan inte med nog sorg i kroppen beskriva hur ett liv i Norge kommer att bli utan honom.

Första gången vi festade tillsammans

  

Filmkväll (han fick troligtvis inte välja filmen)


Rickard tyckte om att bjuda på frukost och bestämde sig en morgon
 för att bjuda på "cancerpannkakor"


Kulturdagen som slutade med koslig spelkväll


vår äventyrsdag på bohus, ikea och tivoli


Oändligt många partyn med oförglömliga minnen, för att inte tala om
hans egen födelsedag!


pigg och kry!

Jag har inatt funnit svaret till när man ska gå och lägga sig för att vakna pigg och utvilad kl. 05.15. Svaret är kl halv 10. Jag damp i säng med en gång jag kom hem från jobbet igår med en hemsk huvudvärk. Idag mår jag bra och är mycket utvilad, vilket känns skönt och ytters ovanligt! Nu har jag resten utav veckan med 7-15 vakter. Jag har tagit på mig mycket senvakter nu eftersom att det nästintill bara är jag (och Fritz, som var dag jobbar mellan 15-23) som vill jobba senvakter. Igår var det bara mig och Fritz och vi hade lagom mycket att göra för att det skulle bli en bra jobbkväll. Nu ska jag dra iväg till jobbet och hoppas att jag under de kommande dagarna ska vara lika pigg som idag! Äntligen ska jag också komma igång med träningen igen efter 9 dagars uppehåll med en hemsk hosta! 

Jag pratade med min mormor igår också. Hon fyllde 70 år i söndags och ärligt talat känns det mer och mer som jag kommer ikapp henne, för den kvinnan ådras inte!


Grattis till min fina lillasyster också, som igår slutade högstadiet!


  

bra helg, men dåliga bilder

Som alltid så är jag runt och flänger med mobilkameran vilket inte resulterar i de bästa bilderna under en mörk inomhhus aktivitet. Helgen var ju som sagt ganska regning så inte hade jag mycket annat till val heller...

fina Carina


bildbevis när chefen dricker öl, höhö


lovely ladies - Zeljka och Dragana


Gudmundur, Veronica och Carina


Dragen hade helt klart snyggaste stilen


Vero, Carina, Zeljka och Gard


Dino, Fritz, vero och Carina


Bilderna från fetsen är inte värda att visa en gång! Sjukt dåliga bilder av en sjukt kul fest!

Bästa helgen på länge!

Den här dagen och gårdagen har vart helt fantastisk! Gårdagen var super kul både med kollegor och vänner! Fritz var så omtänksam att han till och med köpt priser till bowlingen. Jag har det så lyx! Kul jobb med fantastiska kollegor.

Idag har jag hängt med Rickard hela dagen. Vi har grillat, kollat film och tagit ut buset och mysets rätt! Om 5 dagar åker han :(

Imorgon lägger jag upp lite bilder!


Regnet det bara öser ner, öser ner!

Som det slår spön i backen här hemma i Norge. Det var en underbart fin kväll igår med stor sol och naiv som jag var så vart jag glad och tänkte att dagens väder skulle bli densamma. Idag är dock en bra dag så jag vägrar låta vädret ta över mig! Idag är det bowling och mat som står på schemat med mina underbara kollegor! Efter det ska jag hem och "fira" hemgång för de som drar iväg under sommaren. Det värsta är att jag planerade att gå och handla, men just nu så tar man sig inte ut utan att bli drypande blöt!


Betty spagetty

Min frisör påhälsning igår vart sådär! Jag är numera gul i håret! Jag förstår inte hur det gick till när jag bara färgade utväxten... Resten utav håret var ju inte gult?

Igår så hade vi spelkväll med ett härligt gäng här hemma! Vi var ju bara tvungna att ha något ärbart till :)


Frisören

Sitter hos frisören. Jag hade en förjävlig utväxt och måste bara skämma bort mig hos frisör när det gäller blekning. Håller dessutom på att somna. Har inte sovit ett skit i natt. Jag bara hostar och spyr nästintill slem om nätterna. Det värsta är att jag så gärna vill träna när jag under dagtid inte hostar en enda gång. Men för den här gången så
Måste jag nog skita i suget och försöka få en ordentlig nattsömn till att börja med...
Efter det här kommer Rickard och möter mig så ska vi handla kläder (till han) till på lördag.



- janx


Köpstopp

Precis som planerat så tog jag mig en promenad efter frukost imorse. Jag har fått en otrolig hosta och vill därför inte träna hårt den här veckan. Efter det orange jag förbi storsentret och fann mig där ett par nya sommar skor och fick en ny, vit stickad kofta för presentkortet på carlings. Nu har jag köpstopp i resten av juni och vet ni vad - jag kommer att klara det!

Igår bokade jag bowling och bord inför vår "get together" med jobbet på lördag. Det ska bli sjukt kul!

Ny blir det jobb från 15-21!


Sekreterare

Hallå där!

Idag hade vi, som tidigare nämnt, p-möte. Jag agerade idag sekreterare och har ägnat mestadelen av eftermiddagen åt att renskriva mina notiser. Den är nu inskickad och dokumenterad som "personalmöte 04-06-12".
Det mesta som blev sagt har väl egentligen sagts förr, men för en gångs skull så känner jag mig helt tömd. Jag lättade hjärtat till fullo och hoppas att det fortsättningsvis ska visa sig som en positiv sak. Det kan vara oerhört jobbigt att säga som man tycker, men också väldigt nyttigt. Jag själv, som den frispråkige människa jag är väljer dock mina tillfällen ytterst noga. Jag tror inte dom som uppfattar mig som uttrycksfull och nästintill dominant skulle känna igen mig på jobbet.

Imorgon skall jag, enligt dagens plan, gå upp och ta mg en promenad. Jag börjar inte jobbet förrän 15.00.

God natt!


Kos VS Kaos

Helgen har varit omtumlande! Sjukt mycket att göra igår och jag fick jobba över i 2,5 timme. Det var egentligen inte så farligt pga att gästerna har skött sig otroligt bra på egen hand och det är egentligen de psykiska jobbet som är mest krävande. Fysiskt sätt så var jag dock väldigt sliten igår när jag kom hem. Det värkte överallt i kroppen! MEN, jag klarade av dagen! Idag så bad jag min chef sätta in någon extra ifall det skulle bli så som dagen innan, men inte då! Gästerna gick hem i god tid och tillsammans kunde vi hjälpas åt med allt arbete. Det var skönt att få avlastning och samtidigt någon att snacka med. Jag tror i och för sig att hjälpte att jag till dagens jobb hade förväntat mig ett värre helvete än igår.

Nu känner jag mig väldigt utpumpad och nöjd med det jag åstadkommit i helgen. Dom som kommer på jobb imorgon kommer aldrig att ana hur det såg ut på avdelningen under lördagen. Dessutom så var Rickard en fantastisk rumskompis!  

Imorgon är jag ledig, men ska in på personalmöte och hoppas, som tidigare, på ett bättre nystart!





   

Kaos

Okej... Idag vart det kaos på jobbet. De som skulle komma imorgon kom idag då inte rummen var lediga och skulle börja slå upp sitt utstyr bland de andra gästerna och vi alla vart en smula irriterade på varandra. Vad hände med kose-fredagarna?!
Jag som ska jobba hela helgen fick en otroligt dålig känsla i magen och ser inte alls fram emot att jobba helg längre! Jag får bara ta ett djupt andetag och dyka in i det.

Apropå kaos förresten! Ikväll börjar strejken för säkerhetsväktarna (1800st) på Gardermoen och herregud vad det kommer att bli köer osv. Gardermoen som redan är så litet och trångt!


RSS 2.0