söderforsare i värdsklass

Haft riktigt mysig dag med jennifer. Vi har ätit mat och tagit ett ordentligt snack om alla våra ilands problem :) Sånt som alla människor kan behöva ibland!

På fredag drar vi upp till vemdalen och innan det hoppas jag på träff med
åsa och fia!


Jennifer<3


jul i sverige

Oh yes, nu var det längesen hörreni! Det kan vara för att jag har haft en helt underbar jul här hemma i Sverige! Det första jag fick var en chock när jag kom hem! Här hemma hade dom minsann målat om och grejat, hur fint som helst! Riktigt glad över den överraskningen :) 
Dagen före dopparedagen spenderade jag, som alltid, hos familjen andersson-morey efter det att vi firat tillsammans med familjen hemma på john G:s. Det var första skinkmackan, bingolotto och skönt häng med bästis. 
Dagen D firades hemma hos faster och farbror D. Där bjöds det på god mat, fina klappar och bra sällskap!
På juldagen så var det fest. Jag, emma och mickis som chaufför åkte in till Gävle. Vi stannade till i kussarnas lägenhet och spenaderade lite kvalitetstid tillsammans innan vi drog vidare till heartbreak. Jag hade sjukt kul och jag och emma hamnade med vålabor i en lägenhet, så som det brukar sluta när vi är på fest med andra ord. Inte mig emot!
På annandagen så styrde vi kosan hem till månkis och sedan hade jag och emmis filmkväll och kompishäng hela långa kvällen :)
Igår åkte jag och emmis in till stan för att möta upp Carmen. Självklart gick vi förbi Lina på bikis och fick med oss henne på lunch, härligt!! Vi satt och åt och hade massa att ta igen. Efter det så åkte jag vidare ut till Skarholmen för att fira lite jul med mammsens släkt. Himla fint där ute!! Sedan vart det en sväng förbi stan igen innan hemgång för en liten bio med mina bästa vänner! 

Idag så såg dagen ut som ett frågetecken innan Jennifer hörde av sig och ville umgås på eftermiddagen. Jag hoppas även att jag ska hinna en sväng förbi Thilde och träffa Sara dom närmsta dagarna. På fredag åker jag, emmis, mickan och Filip upp till Vemdalen för att fira nyår och skida lite! Då ska jag även passa på att krama på lilla johanna som säsongsjobbar där uppe :) 

Bilder:

Det var en sjuk liten Tovis jag hälsade på dagen innan julafton!

Julafton:
 

Resultat:


Bästa klapparna från mig själv:

ledig dag

Igår så hade vi juklappsutdelning och lagade i ordning en liten buffé med smått och gott. Av Julia så fick jag en mascara jag önskat mig från cliniqe och en parfym, hudlotion och läppglans. Av sara så skulle jag ha fått en julklapp, men hör och häpna (alla ni som känner sara). Hon hade lyckats ge sin farmor min present, vilket hon inte upptäckte förens igår vid julklappsbytet. Det vart ett gott skratt för oss alla iaf och jag skulle få en ny :)

Idag så skulle jag ha lunchdate med Rickard, efter att han klarat min rebus. Först så hade vi helt missförstått mötesplats och missade därför en halv timme och när vi väl skulle sätta oss för att äta så gick brandlarmet inne på gardermoen. Snacka om otur! Vi fick i vart fall en stressig liten halvtimme ihop som var mycket trevlig!

Imorgon är det jobb mellan 05.00-10.00. Så himla värdelöst pass! Skönt att komma hem tidigt iaf så att jag kan packa ihop allting och tvätta innan torsdag för då ska jag ju nämligen jobba innan hemgång så sånt tjafs finns det inte tid för då heller.

Jag och Julia har haft en trevlig liten stund nu på eftermiddagen och ligger redan i våra sängar.

Sov så gott och ha det bra :) 

julevenemang på allergotvegen

Nu ska jag alldeles strax slänga mig i duschen efter en joggingrunda och grötfrukost. Hörde du det pappa, (havregryns)gröt! :) Sen ska jag, som tidigare nämnt, iväg och jobba. Idag blir det bara 7 timmar, vilket glädjer mig! Efter det så har styrt upp ett litet evenemang här i huset. Vi ska nämligen ha lite julklappsutdelning och glöggkväll när Sara landar! Henrik är precis som alltid väldigt exalterad över min planer, våran lilla tomtefar.

hade gott min vänner!  

hemlängtan!

Igår när jag kom hem från ett allt för tidigt pass på jobbet så slappade jag hela dagen. Tror näst intill att liggsår inte var allt för långt borta, men kanske var det precis en sån dag jag behövde. Idag började jag 1 så jag passade på att jogga lite innan jag började. Imorgon jobbar jag 12-19 och sen är jag ledig på tisdag. Det ända planerade för den dagen är lunchdate med Rickard och ett besök på skatteverket. Sedan jobbar jag tidigt på onsdag och tidigt torsdag innan hemgång. Nu längtar jag verkligen hem!!


crybaby

Jag sitter just nu och kollar på svenska hjältar-galan och gråter som ett litet barn. Det är så fint att människor utanför kändisskapet får uppmärksamhet på tv för de insattser de gör!

Idag skickades min nya Iphone. Oh yes, I´m so excited! Den tillsammans med familj, vänner och jul krypandes närmre gör att hemlängtan börjar bli riktigt stor nu. Julafton så ska jag vara hos min faster och farbror där vi varit i många år nu i rad. Jag längtar som mest till att träffa alla och äta god svensk julmat.  

Gjorde ju en rebus igår för er som missade det på facebook. Jag lägger upp den här också så kan ni ju försöka klura på den om ni har tråkigt :)
 

julebord och julklappspel

Igår så hade vi Julebord med jobbet och jag måste säga som tidigare hört. Norskt julbord är inge vidare. Dom har nåt slags lammkött på ben som får det att lukta just får/lamm överallt! Näst intill inte nå kött på det heller. Sen så har dom mycket gott och rätt likt svenska julbordet på kallfronten. Gott bröd, skinka och lax. Vi fick ett tal från hotelldiriktörn som berömde oss alla för ett lyckat år och en bra insatts. Kul med lite uppskattning efter allt hårt arbete!

Bilder på mina kollegor:

Lotte & Fritz


Carina & Dragana


Hela gänget. Dom är bäst och gör mitt jobb så himla roligt!

Igårkväll så samlades vi ett gäng hos Anna och Linn för lite julkulmys som bla innehöll gröt och annat julgott, julklappsspelet, tomtarna på loftet och en massa bra socialt umgänge! Självklart så tog jag bilder under kvällen:
   
Hela gänget samlat.
Marcus, Simon, Charlotte, jag, Anna och Sanna (Linn saknas).


Anna gjorde hemgjord gröt som var jätte god!
Till de så är kanelen en självklarthet!


Linn hade gjort fantastiska bullar och Sanna och Charlie stod för
pepparkakorna.


Inget julkulmys utan glöggen.


Vår skörd med julklappar när de ännu var orörda.


Min pot som jag fick med mig hem. Nya sköna toffisar, tandborste,
roller och något för att pimpa upp HP lite. Han vart genast som ny.

en ren KICK!

Idag stack jag, Julia och Emelie till elexia (träningställe som friskis och svettis typ) för andra dagen i rad. Igår körde vi styrka och löpning på bandet. Idag så körde jag lite intervaller och cirkelträning med armar, mage och hopprep. Efter det så såg vi att det fanns platser kvar på ett pass med Zumba och hoppade på det. Jag säger bara, vilken redig KICK jag fick! Jag kände mig nästan hög (eller som jag kan tänka mig att man känner då). Jag glömde tid och rum och gick bara in i mig själv och körde järnet. Nu känner jag mig som en ny människa. Jag mår bra! Ni må bara prova!

Nu ska vi laga tacos hemma hos emelie och jag ska ta mig en välförtjänt öl.   

småkär

Det har vi väl alla varit nån gång i livet?
Jag är så småkär man kan bli i en kille på jobbet. Han måste vara guds finaste skapelse och så sjukt trevlig! Det bästa är att jag vet att det är kört så jag behöver inte gå runt och rådna och småle när jag jobbar med honom. Jag vet nämligen at han har sambo och barn! Jag tror dock att man mår lite bra av att känna lite så för någon. Jag mår iaf bra av det. Någon att göra sig lite extra fin för och se fram emot att träffa. På mitt tråkiga jobb känns det lite extra skönt eftersom att det annars inte hände mycket i biljettkontrollen. Då är det alltid bra att fördriva tiden med att stå och kika på något fint, hehe.

Annars så skulle ju jag ha varit ledig nu tisdag, onsdag och torsdag, men istället så fick jag hoppa in ett par timmer per dag på park innKänns bra, men nu börjar jag längta till hemgång!

Dagens låt:
Snow patrol - set fire to the third bar


this is my confession

Igår när jag satt i biljettkontrollen så kom det förbi ovanligt många bråkiga ungar. En unge lät som en ambulans genom hela säkerhetskontrollen trots att hennes pappa gjorde allt han kunde för att få henne sluta gråta och bråka. Jag blir så fruktansvärt förtvivlad för dessa stackars föräldrar och får med en gång dåligt samvete med tanke på hur jag har vart som barn och tonåring.

När jag var spädbarn så skrek jag mest hela tiden och tydligen så fanns det få sätt att få mig tyst. Ett utav tricken var att köra mig över en tröskel så att jag nästan hoppade i vagnen. På min mor och fars bröllop så har någon filmat hela vigseln och bakrundstemat genom hela videon är en skrikande liten Jannice. Det värsta är att jag inte vart bättre med åren. Då skrek jag åtminstonde bara, jag kunde ännu inte forma ord. När jag vart äldre så rymde jag då och då hemifrån och en gång så vart jag upplockad på väg ner till badet i ubblixbo ca 4-5 km hemifrån. Som tur var så är jag uppvuxen i månkis och vart åtminstonde upplockad av någon som visste vem jag var och hade som god avsikt att köra hem mig. 

Det senaste och värsta kapitlet i mitt liv är mig som tonåring. Jag hade slängt ut mig om jag vart förälder till en så odräglig unge. jag har alltid varit duktig på att uppföra mig utåt och många har givit min mamma och pappa fina kommentarer om att de har en så trevlig tjej. Det värsta med det är att de knasigt nog inte fått uppleva det många gånger själva. Jag har haft som vana att kläcka ur mig elaka saker som jag hatar dig till mina föräldrar. Vem säger så? -Jag! Menade jag det? -Självklart inte! Precis som för de flesta andra så är det precis tvärtom. Jag älskar mina föräldrar och är så oerhört besviken över att jag sa sådana saker. Det jag vill att mina föräldrar ska veta är hur underbart bra min uppväxt alltid varit, hur tryggt jag har kunnat sova om natten och hur tacksam jag är över att de alltid funnits där för mig!

Jag och min mamma är väldigt lika. Vi har känslorna utanpå på både gott och ont. Det har dock givit oss en väldigt bra kompisrelation. Jag har alltid kunnat prata med mina mamma om allt! 
Min pappa och jag har kommit varandra mycket närmre de senaste åren och han har alltid varit den som ställt upp i alla situationer. 
Min två syskon och jag har nästan aldrig dragit jämnt, men eftersom vi alla börjar bli vuxna nu så har det förändrats grovt under det senase året. Jag och min lillasyster har en bra relation nu. Jag och storasyster kommer nog aldrig få en sådan relation som vi skulle kunna ha (med bara ett års mellanrum) pga att vi är totalt olika. Det vi båda har blivit bättre på är att acceptera det och förstå att elaka kommentarer och mothugg inte kommer förändra saken till det bättre.

Tack för att ni har stått ut med mig!
Min familj och släkt är grym och jag skulle aldrig vilja byta mitt liv med någon.
         

bowling och bilder

Igår så var jag ledig och bjöd Julia och Emelie på tacos. Efter det gick vi ut och tog oss lite öl och spelade biljard, jag vann! Efter det så mötte vi upp med Pär, Jessica, Linus, Anna och Simon för lite bowling. Även här var jag en vinnare. Första omgången vann jag med 70 poäng ned till 2an och den andra med 20 poöng. Kändes väldigt skönt! Idag ska Julia och co som jobbar för TRN (Travel Retail Norway) i taxfree på julebord så jag ska hjälpa henne att fixa sig lite och efter det så ska jag bara mysa ner mig i sängen och kolla film och sova tidigt!
Nu har jag babblat mycket om vad jag har gjort på senaste tiden men inte orkat lagt ut nå bilder. I dagens inlägg tänkte jag därför lägga ut lite.

Från vårt andra adventfirande och julbak:



Min promenad i måndags då det ännu inte fanns någon snö och solen
sken fint över sjön klockan 8 på morgonen:



Gårdagens bowling gick väldig bra må jag säga:

ny mobil!

Som jag har längtat eftersom jag inte kunnat göra ett skit med min nuvarande tack vare att den är från Abbe, men den har troget funkat i ett och ett halvt år. Nu har jag beställt en vit Iphone 4s och jag beställde även den pippigula versionen så att jag kan byta. Kul att ha en Iphone i en lite roligare färg. Hade egentligen velat ha den röda, men mina nya lurar är ju oranga så det går ju inte. Jag kommer fortfarande att behålla den gamla med mitt svenska nummer, för den nya får ett norskt. Det kostar alldeles för mycket att fylla på den svenska hela tiden och då tjänar jag verkligen inte på att binda upp mig och i norge vore det lite dumt, med tanke på att min vistelse är lite osäker ännu.  

Idag har jag kört ett tidigt pass på gardermoen och nu ska jag vidare till parkis för mitt sista pass på cirkus en månad. Jag ska iaf få en julegåva idag.. Spännande! 

Dagens låt:
Cyndi lauper - time after time   

snön ligger vit på taken..

Ja men det gör den verkligen! Igår eftermiddag började det att snöa och det har ännu inte slutat kan jag meddela. Detta innebär ju en hel del snö, vilket tex ställer till det i trafiken osv. Igår var det nämligen så att vi skulle ut på beercall. Julia skulle köra oss eftersom att hon var nykter och skulle upp och jobba. Vi packar in oss i bilen och kör iväg en bit. När vi kommer till första korsningen så har de stängt av vägen för vägarbete med en ny cirkulationsplats och det fanns bara en körbana. Det gjorde det svårt för oss att komma någonstans, men bilar kom det ifrån alla håll. Vi bestämmer oss då för att backa en bit för att inte stå för långt ut i körbanan. Då hörs det ett litet dunk. Julia frågar mig om hon har kört in i något, men jag ser ingenting bakom bilen (pga all snö). Efter ett tag så kliver en polisman ut och säger att vi backat in i deras bil. OH NO! Men vafan gjorde polisen så när oss? Vi backade inte ens en halv meter, vilket innebär att han måste ha stått väldigt nära! Det blev ingen som blev av med körkort eller liknande och den lilla skadan skulle gå på försäkringen. Blir det någon ev. bot så delar i alla på den, because thats what friend do

Otur, men om ett tag så kommer vi alla se tillbaka på händelsen och skratta även om jag förstår att det inte känns så bra just nu. 

Igår, idag och imorgon jobbar jag sista passenparkis för i år. Vi har julbord nästa onsdag och efter det så kommer jag inte träffa mina bästa arbetskamrater förens i mitten av januari. Igår hade vi dock jätte kul på jobbet för att jag och Lotte bytte nationalitet. Nog för att jag inte kan norska så väl, men hennes svenska hade en väldigt annorlunda touch på sig. Väldigt kul!    

LEDIG!!

Äntligen ledig efter en låång helg. Jag hade super trevligt igår med alla involverade grabbar och tjejer. Vi, eller dom ska jag säga, bakade lussebullar. Alla fick göra sin bokstav och dom vart jätte goda. Kul att umgås med så mycket kul folk! Sen så gjorde dom kola eller knäckaktig chocklad typ och självklart så tände vi andra ljuset!

Idag ska jag börja med en promenad och sedan tänkte jag ta hand om mig själv lite i form av nåt slags hemmaspa. Måste åka och växla pengar på gardermoen också så jag tänkte att man kanske kan tajma det med julias matpause eller nåt :) Om en månad från imorgon så bär det ju av till London med mina fina tjejer. Vi ska ha så himla kul hoppas jag! Bara en njutresa med shopping, sightseeing och kanske nån liten fest.   

Anna hade med sig ett häftigt objektiv igår som fick bilderna att se ut såhär:



Andra advent

Vi var ut igår och sedan var jag upp tidigt imorse för jobb. Just nu sitter jag med Anna, Emelie, Sanna, Charlotte, Linn och Simon och skall ha julpyssel/bak. Här ska minsann firas advent! Så jäkla skönt att vara ledig imorgon och då ska jag verkligen sova ut!

Idag väntar jag två samtal hemifrån också. Hoppas verkligen de huskar vad de lovat!

Puss

Snön har fallit

Ja idag kom det för första gången snö som låg kvar ett tag. Sedan dess har det regnat och nu är det solsken igen.. Jag haft ett litet blogg uppehåll på några dar. Har inte haft så mycket att dela vilket gjort att jag valt att inte skriva. Jag och Julia har dock kört en hel del goda luncher ihop på senaste tiden och sånt ar ju alltid trevligt i sällskap av en vän.
Både idag och igår så har jag jobbat på G4S vilket har vart rätt roligt! Så länge det är kul folk så är det ett kul jobb! Ska även jobba där imorgon, men sen tar jag ledigt på måndag :) Skönt! Jag är faktiskt rätt mycke ledig dom sista två veckorna här i Norge så vi får väl se vad vi gör av det. 

Igår hade jag riktigt mysigt för mig själv. Jag lagade mat, såg på Idol och städade. För första gången sen jag flyttade hit så har jag städat på riktigt! Kan bero på att vår dammsugare inte riktigt fungerat, men igår när jag skulle göra ett tappert försök så sög den som bara den. Jag höll på med städning och värvade därimellan idol fram till halv tolv. Bra att Amanda och Robin är i final också. För första gången i idols historia så kom mina två favoriter till finalen. Nu känner jag lite att det kvittar om vem som vinner.

Ikväll ska vi fira Charlotte som fyller år och troligtvis blir det kanske utgång också.. We´ll see!  

 

RSS 2.0