Middag

Efter heldag i Oslo med shopping, sightseeing, öl, sol och mat så avslutar vi med middag i restaurangen.


Hotellhelg!

Idag kom m och p hit. Vi körde rundvandring på mina jobb och åkte efter det hem till oss för grillning med Henrik och Sara. Vi kikade även på hockeyn där nu Brynäs, till min glädje, har tagit ledningen i matcher med 2-1. Till det så hade Sara "slängt ihop" en efterrätt, mums!Sova på mitt Parkis med mamms och papps så här på helgen känns inte helt fel. Längtar till morgondagens frukost!
Efter det så skall vi in till Oslo för shopping och god mat :)


Sliten!

Veckan jobb har varit sjuk slitsamt! Inte för att vi haft jätte mycket, men jag har bara vart tröttare än vanligt och gläder mig starkt åt ledigheten jag nu skall ha. Började den med 500 kalorier på elixia med Carina och nu har jag gått vidare till frisören, får se vad man hitter på idag da...

Imorgon skall vi ha personalmöte. Blir väl lite mer som ett "vidaresamtal" från förra gången. Se hur det gått och hur alla mår och känner. Blir nog bra! Efter det ska jag dirr till gardermoen för att möta upp mor och far. Vi checkar in på hotell och ska det morro!


helgen och gårdagen i bild!

helgen:

anna, pär och simon

linn och emelie

stugan fylls upp


gårdagen:
Jag och Rickard bestämde oss för att besöka lite kulturella ting här i jessheim.
vi var bla förb platsen där andra världskriget utspelade sig mellan 1940-45.

spräningen

richie

flykting håla

en utav massgravarna


Good day!

Hann med mycket på jobbet idag, men var sjukt trött efter helgens bravader... Imorgon ska jag lägga upp lite bilder!

Haft världens trevligaste dag med Rickard :)


Grillkväll!

Idag har jag, Julia och Emelie gått lång prommis och städat altanen så att vi skulle kunna grilla och parta lite ikväll.

Hörs imorgon!


Veckans jobb till ända! nästan...

Hallu skruttar!
Veckan har vart slitsam med långa pass och tidiga mornar, men nu får jag lite ledigt. Behöver inte jobba imorgon, men ska jobba en stund på söndagseftermiddagen. Vi har ett stort rum som används i helgen som skall göras om till måndagen och sen är det de vanliga pappersgörat inför måndag.
Ligger rätt död just nu och ser på funal i the voice. Tidig nattning idag och upp på träning imorgon. Som alltid efter sjukdom så blir det så himla jobbigt att komma igång igen och eftersom att jag haft sådan hosta så har jag dragit ut på det lite extra!

Gjort ett vuxenköp för mina skattepengar, nämligen ett strykjärn. Vi har inget i huset och har i nödfall använt plattången, men jag tänkte att förr eller senare så kommer man väl behöva ett. Tog därför chansen när jag ändå hittade 2011s bäst i test järn. Lets see what it can do...

Nu ska jag kika vidare. God helg på er!


Svabba hyddan

Idag har jag haft STOR städ! Jag har hållet på i 3h och verkligen kört hårt! Tog och köpte mig nya dammsugarpåsar idag och sen kunde bag bara inte låta bli med tvätt, sängkläder, dammning och skur. Jag handskurade hela toaletten och skura köket och vardagsrummet 2-3 gånger. Nu känner jag mig iaf nöjd och glad. Rena terapin. Först vart jag arg och där råkade Henrik kliva in nånstans i mitten och få skit... Efter det så var det bara upplyftande, och se på resultatet!

I helgen kommer Julia hem och det ska vi fira med grillkväll här i huset. Antagligen blir det nån öl också :) tyvärr jobbar jag i helgen, men som tur är så blev det tidigt på lördag och sent på söndag!
Hoppas på lika fint väder som de senaste dagarna. 15+ är inte fy skam när man bor i Norge!


Spänning!!

Shit vilken nervittrande match! Tråkigt nog så åkte mitt HV ut ikväll! Nu blir jag Brynäs-fan tills dom är ute och efter det så ger jag mig nog...

Idag upptäckte jag nåt sjukt med Norges system. Jag ska först få tillbaka skatt, men jag skall även betala tillbaka efter det... Jag fick dock ett par tusen iaf, skönt!

Nu ska jag lyssna klart på Brynäs och sedan ta mig i säng, nämligen gjort 11 timmar på jobb.

God natt!


Stream!


Lycka!!

Till min lycka har Henrik (som är från Jönköping) lyckats streama kvällens match! :D

Kos er, det ska jag iaf!


tips från coacher?

Inledn.
På tisdagseftermiddagarna så brukar jag alltid skriva om hur stressigt det var på jobbet, vilket det i och för sig var, men idag så tänker jag skriva om nåt annat, nån annan.

Jag lämnade Sverige för över ett halvt år sedan nu och det fanns massa saker jag visste att jag skulle sakna. Jag visste dock inte att jag skulle sakna en viss person. Någon jag tyckte mer om än jag vad jag själv hade vetskap om. Det är inte lätt att ha känslor för någon, men jag har alltid tänkt att om man inte kommer i kontakt med dem eller, som i det här fallet, personen i fråga så kommer man också att glömma att gå vidare. Lättare sagt än gjort såhär i efterhand. Jag kan inte glömma och svårare än de så har jag verkligen sjukt svårt att inte tänka. Hur ska man egentligen sluta tänka på någon man knappt har kontakt med? Låter lättare än vad det är, but no! ...låter som en poetisk, nerkärad megatönt. I know, men det var inte det som var budskapet. En och en annan liten ledsagare ibland er kanske? Något form av tips kanske?




Förutom de så hittade jag en så sjukt söt sibirian husky på blocket
(dröm hund!! + blå ögon, of course)
...och en nakenkatt, men den var mest bara charmigt ful och rolig.  
   


First day back!

Idag var första dagen tillbaka på jobb och som tur var så vart det en mjukstart. Jag och Fritz vart snabbt klara och jag kunde lämna jobbet med lätta fötter. Imorgon vet jag att det inte kommer att bli lika lätt. Nej då, jag jobbar tidigt och vet att vi har stora grupper med många krav...

Jag mår mycket bättre idag också och febern verkar vara borta för ett tag. Tack gode Gud, nu vill jag inte vara sjuk på länge!

Vill avsluta med att uttrycka min besvikelse för de båda hockey matcherna under kvällen, dom slutade inte alls som jag ville!

Bjuder på en bild på Rickard, haha om han bara visste...


sjuk = äcklig!

Nu har jag tagit en efterlängtad dusch och fått lite ordning på mig själv. Det är ju inte precis hjälpnade att man känner sig äcklig under sjukdomen. Men just de här dagarna har jag verkligen varit äcklig. På en gång då jag klev utifrån duschen så mådde jag bättre igen! Lite fräschare och friskare. Som grädde på moset så kom solen fram också. Så kanske att det är hög tid att ta sig ut i friska luften en sväng. Jag skall först tillaga min lax, som jag skrev om för ett tag sedan. Med tanke på att den skall vara i ugnen i ca en timme så finns det gott om tid för lite frisk luft, men sen är det ju också så att det vankas en ny match idag. AIK-Luleå som jag tror kan bli ganska spännande. Tänk att AIK varje år blir ett utav de sämre lagen i grundomgången men senare lyckas slå ut serievinnarna ändå. Ett lag som vet när det gäller iaf...

Imorgon väntas det jobb. Får se hur morgonen ser ut, men jag hoppas verkligen att jag skall lyckas må bättre än tidigare i helgen! Håll tummarna :)  

Gick vägen!

Hockeyn gick iaf vägen och dom tappra månkarbo damerna lyckades spela oavgjort mot Tierp - super tjejer!

För mig så är läget ganska så lika. Så länge jag ligger ner så mår jag bra och när jag reser mig så är det för att orka få i sig näring. Blir inget jobba imorgon, jag erbjöd mig men min snälla kollega badort vila en dag till.

Nu ska jag sova och drömma om fina saker!


Laddar inför match!

Det är precis vad jag gör! Om 20 minuter får jag se min första match här ifrån Norge. Jag hoppas verkligen HV kan ta ännu en seger. Heja heja! Dessutom så vill jag att månkarbo damerna gärna vinner mot Tierp idag. Kan bli tufft men jag tror verkligen på mina tjejer!

Just nu mår jag helt okej och hoppas det ska hålla tills imorgon. För imorgon blir det jobb ett par timmar om jag lyckas klara av att må bra nog.

Längtar till helgen då Julia är tillbaka och päronen kommer :)

Lägger upp två bilder på favoriter hemifrån:


Hur ska de gå?

Vaknade nu och mår absolut bättre! Jag sov från hemkomsten från jobbet och fram tills det var läggdags. Jag hann få i mig lite mat och se en halv film, men det var de. Med tanke på att jag äntligen är utvilad så känns det mycket bättre idag. Har svettats mycket och har fortsatt ont i kroppen, men förhoppningsvis så kommer mat och vila under dagen att underlätta. Jag har ju nämligen en jobbhelg att ta mig igenom. Det var faktiskt just det som fick mig att ta beslutet om att vara hemma idag. Det är bättre att vara sjuk dom dagar det finns folk att fylla jobb med.

Det ovanstående varifrån tidigare idag, närmre bestämt klockan 2. Sov ordentligt kan en säga... Blir ingen hel jobbhelg iaf. Min chef ringde och bad mig ligga kvar i sängen under morgondagen också för säkerhetsskull. Kanske det blir jobb på söndag istället då, men efter det så blir jobb hela veckan med ca 600 gäster dagligen så det är nog bäst att vara ordentligt utvilad och frisk!

Nu ska jag sova igen - känns som det enda jag gör... Fått i mig lite piller och hoppas natten inte blir lika svettig som tidigare!

Puss och kram!


sjuk

Hej alla min vänner!
Orsaken till ett uppehåll i bloggandet igen, beror på att jag ligger i feber! Kommer mig inte för att göra ett skit! Usch :(

ska sova om ett tag igen, måste bara se nån film eller så först. Vill inte vakna mitt i natten!

Från hem till hem!

Nu har jag spenderat 5 dagar hemma i Sverige. Trots att detta var mer utav en vänhemkomst så hann jag med att träffa delar av släkten också. Alltid lika trevligt att se alla igen! Vi spenderade lördagen med att fira Emma med thaimat och utgång. På söndagen var vi en sväng på hockey, Brynäs tog hem segern, men tyvärr så fick HV och mina pojkar se sig besegrade av regerande mästarna.

Imorgon vankas jobb mellan 7-15. Ska bli kul, men säkerligen stressigt!


Äntligen hemma!

Efter massa stressiga dagar på jobbet så tar jag Sverige semester i 4 dagar! Vi hörs på måndag när jag är tillbaka. Kos er!


Beercall!

Hej kära läsare!
Idag så har jobbet oerhört stressigt! Inte en lugn stund. Jag satt vid reception idag och kunde inte lyfta rumpan mellan 8-11. Efter jobbet så åkte jag och Carina till elixia för lite träning. Idag var jag helt slut i kroppen och trots en relativt lugn träning så känner jag mig tröttare än någonsin.
Ikväll är det beercall och eftersom Julia och Emilie är sjuka så får det bli jag, Sanna, Rickard och Simon. Det blir nog kul, men som vanligt så vet jag inte hur det blir med utgång. Jobbar ju imorgon, fast sen i och för sig...

Gjorde mig själv en supergod middag idag. Det blev ört- och citronmarinerade laxfileer tillsammans med broccoli, blomkål och morötter. Det blir mycket broccolimix nu när jag strålat samman med Fritz för att undvika för mycket kolhydrater.


Shopping

Idag höll jag inte emot för shopping-suget längre! Jag handla två jätte fina klänningar och tänka sig, dom gjorde mig lite gladare båda två :)

Inatt har jag sovit otroligt dåligt pga av julias sjuktillstånd. Hon ligger just nu på sjukhus och dom vill helst operera bort halsmandlarna imorgon. Det känns konstigt att sova utan Julia, men jag vill självklart att hon blir frisk så snart som möjligt!
Idag klev jag upp och joggade en sväng innan jobbet och tacka för de. Jag hade aldrig klarat dagen med den energin annars. Jobbet idag gick bra, men stressigt, as usual!

Imorgon blir det jobb 7-15 och sen träning med fina-Carina!


Vilodagen!

Idag har jag vilodag från träning. Jag är ledig hela helgen, faktiskt min första lediga helg på hela året! Det är bl.a. En utav fördelarna med att bara ha ett jobb. Igår var jag in på möte till jobbet. Vi skulle få höra om sjukfrånvarons nya regler osv. Man vet ju att Norge är ett utav världens bäst betalda land, men det gäller ju även vid sjukdom. Detta leder till en hel del sjukfrånvaro. Som det ser ut just nu så har man 24 dagar om året som man får "betalt för att vara sjuk".

Ikväll så ska vi köra en liten grillkväll hos oss med nära och kära. Det skall bli morsomt! Innan de så hade jag tänkt ta Julia på lite shopping :)

Pöss och kram


vårkänslor!

Den här morgonen är perfekt! Jag vaknade tidigt och gick direkt upp för att öppna balkongdörren. Utifrån kom det 10 grader varmluft och en gassande sol som sken på mig. Jag har nu hunnit tagigt upp den sista tvätten ifrån min och Saras städdag igår och nu återstår bara lite sängkläder. Just nu sitter jag på balkongen med min kaffe och har påböjat min 4e gångs läsning i Slash bok. Jag älskar den, eller ja jag älskar självbiografier i det hela, men den här är något alldeles speciellt. Kanske för att den introducerade mig på riktigt för det, jag tycker, är världens bästa rockgrupp genom tiderna. Kul att se att det finns en baksida med att tjäna ton av pengar och vara världsberömd. 

Igår så var jag ut på en springrunda efter middagen och sen pratde jag med pappsen. M och P ska hälsa på mig sista helgen i mars och jag tycker det ska blir jätte kul och visa hur jag har det och vad jag åstadkommit inom jobb. Nästa helg ska jag själv få åka hem och fira emmis, mickis, lina och åsa på mitt egna lilla vis. Egentligen så är det bara emmis som fyller år just den helgen, men jag kan ju inte åka hem varje helg. Lina fyllde år igår, på skottdagen, så i "verkligheten" så firade hon egentligen bara sin 5års dag. Åsa blir den 7e mars och Mickis den 18e. Lite knasigt att inte vara hemma på just Mickis 20års dag. Henne har jag firat varje år så länge jag kan minnas!

Idag klockan halv 4 så är det dags för 500 kalorierElixia igen. Jag hoppas verkligen att jag kommer ha lite mindre träningsvärk den här gången! Förra veckan så kunde jga inte gå nrmalt förens på söndagen. 

Vi hörs!     

RSS 2.0