Partysvensk

Jag överlevde mitt 14 timmars pass igår, trots en liten partykväll i lördags. På kvällen så kom Rickard hit och kollade film. Det blev the girl with the dragon tattoo och road trip. Idag har jag haft en riktig slappar dag och restan av veckan så blir det senvakter på park inn.

Bilder från lördagen:




nattbesök

Igår kom Kalle över och på natten sen så ville inte hans bil starta så han vart kvar här med mig och julia inatt. Har fått betala för de idag dock, skit trött! Vi somna väl vid 4 på morgonkvisten och Julia skulle upp 5 för att flyga hem idag...  Paow som bor i rummet brevid har åkt till Mexico också så nu är jag helt alena i helgen alltså! Kom precis från jobbet och ska upp och jobba 7 imorgon igen och efter det så blir det träning! 

En ny sak i mitt liv är att jag registrerat mig på en sida för att hitta en familj att vara au pair hos. Jag har redan fått 4 som lagt till mig till favorit och jag hoppas i första hand på att få i New york, men en familj från Nya Zeeland skulle inte heller vara fel. När detta sker i mitt liv får vi se, men jag har ju precis fått mitt första fasta jobb så här i Norge blir jag iaf kvar ett tag. OM inte den ultimata drömfamiljen skulle dyka upp och erbjuda massa pengar. Troligtvis så kommer inte de att hända så jag förblir nog, som sagt, norska ett tag till framöver.

Har nu beställt det effektiva, men svindyra serumet för ögonfransarna. Det länger och gör dem tjockare på bara några veckor och jag har sett levande bevis på att det fungerar.
  

  

dubbelt upp!

Idag har jag jobbat kortdag mellan 7-13. Efter det så var jag på Elixia, men fick förfrågan om jag ville komma in för lite jobb klockan 5 igen. Jag hann iaf springa mina intervaller och köra armar, mage och rygg. Ska jag berömma mig själv så måste jag säga en sak; Jag är en jävel på att hoppa rep! Igår hoppade jag 1000 hopp (100 x 10) och idag hoppade jag lite till. Det bästa är att det är sjukt jobbigt, men samtidigt kul! Inte får jag träningsvärk av det heller... eller ja, inte än iaf... Men shit vad mina armar och min rygg känns idag, herregud!

Känner mig otroligt pigg så just nu känns det inte så illa att åka till jobbet igen, men det kommer väl om en timme, ungefär när jag ska gå till bussen. Det jag ville komma fram till var att träning inte leder till något annat än bra saker. Jag sover bättre om nätterna (kan somna tidigare) och har mycket mera ork hela den vakna dagen. Imorgon börjar jag sent så jag tänkte kanske ta mig en promenad eller joggingtur på morgonkvisten. Det här börjar ju likna värsta träningsbloggen ;) Vad gör man inte med för många dötimmar?

Jag saknar alla hemma... Kom och hälsa på mig! 
På lördag fyller min pappa år och fredagen efter fyller världens bästa Mårris! Som jag önskar att jag fick vara hemma och träffa släkt och vänner under de tillställningarna!
Aja, mot duschen!
Puss

En bild med människor jag vill dela mitt liv med


En bild på en jag saknar (hon är självklart inte den enda) 
 

En bild på Mårris från ett utav sommarens äventyr!
 

Träning...

Vad kan jag säga? Ibland får jag ryck. Idag så åkte jag direkt till Elixia efter jobbet. Väldigt skönt utan så mycket folk och träning i lugn och ro. Jag kom dit vid halv tre, efter att jag slutat 2 på jobbet. Jag tränade i ca 1 timme med löp och cirkelträning, vilket är min standard. Efter det så såg jag att det var en halvtimme tills Zumban skulle börja så jag kunde ju bara inte missa det. Jag tränade därför en halvtimme till och körde sedan ett Zumbapass på en timme efter det. Jag hade inte rört mig ordentlig sedan jag kom tillbaka hit till Norge så imorgon känns det som att jag kommer att ha lite träningsvärk. Dock är jag glad över det. Jag hade fullt med energi och kände verkligen att det skulle fungera att träna såhär efter jobbet. Bara hoppa av utanför och sedan 10-15 minuters promenad hem. Kan hända att jag tar bussen hem ibland också, men det är lov! 

Nu är det bara att försöka hålla i. Jag har verkligen svårt för att ta tag i mig själv och börja i någon vettig ände. Jag är dessutom väldigt lat, har alltid varit och speciellt när någon sagt åt mig hur jag ska träna. Jag har dock förstått att det är bara jag som kan göra något åt det och jag vill göra det hrä. Min vilja har det aldrig varit fel på så omöjligt är det absolut inte!  

Sista dagen på ledigheten

Idag är alltså sista dagen på min 5 dagars ledighet. Jag har verkligen bara njutit av att vara ledig. Sovit ut och träffat bra folk! Från och med imorgon så jobbar jag hela veckan ut och på söndag jobbar jag dubbelt. Från 7 på morgonen till 9 på kvällen så ska jag slava in lite pengar. Det känns idag som att det var väldigt skönt att jag tog tag i det där med tvätten, skatteverket osv igår. Idag vill jag verkligen inte röra mig mer än nödvändigt förens i eftermiddag då jag, emelie och julia ska iväg till elixia för lite träning. 

Idag kom löningen.
Den vart helt okej ändå och jag passade på att betala alla räkningar och föra över lite till sparkontot så nu är det väl bara att leva upp resten antar jag... Det sämsta var att vi var tvungna att betala boten för polisbilsincidenten tidigare i vinter. Den låg på 7500 kr eller så skulle Julia få fängelse i 15 dagar. Haha, Sara tyckte att hon kunde ta semester för att sitta där inne.
(Om man skulle ha missat vår polisincident eller vill läsa mer om den så kan ni göra det i http://jannicenorge.blogg.se/2011/december/snon-ligger-vit-pa-taken.html)  


Eight below och träning

Idag såg jag mig gråtandes igenom eight below. Det handlar, för er som inte sett den, om en guide på arktis/antarktis som måste åka till civilisationen efter att ha blivit köldskadad. Det värsta är att han måste lämna sina 8 slädhundar (sebirian husky), för att komma och hämta dem dagen efter. De drar åt hundarnas halsband så att de inte skall kunna komma loss och drar sedan iväg. Senare får de veta att den värsta stormen på 50 år inträffar på platsen där de lämnade hundarna, vilket också innebär att de inte kan åka dit innan den är över. Pga stormen och andra komplikationer så lyckas guiden inte ta sig tillbaka till platsen för att få tillbaka sina älskade hundar, förens ett halvår senare. När de når platsen så har den äldste hunden Jack och en utav ett tvillingpar, Dewey, dött. De 6 andra hundarna har överlevt med hjälp av varandra. Hur fint som helst! Tänk er den filmen, med lite kärlek och action också. En suverän film skulle jag säga. Dessutom är den baserad på en sann historie, fast då var det 15 hundar och bara 2 utav dem överlevde, ett helt år dock!  

Efter att jag återhämtat mig från filmen så tog jag tag i lite drit som jag har haft och göra. Jag tvättade, var till skatteverket (ALLT är äntligen löst! :D) och sist, men inte minst så ordnade jag ett Elixiakort så att jag kan träna när jag vill nu. Jag har förr betalt 200 kr/gång när man egentligen bara betalar 450 kr /månaden. Jag passade självklart på att utnyttja mitt nya kort med en gång. Nu ska jag börja träna lite regelbundet, men jag tror också att det blir lättare med bara ett jobb.  

Nu ska jag hänga tvätt och se till att ladda ner en ny bra film! Förslag?

HADE!       

Sverige

Igår så var jag och Julia så flinka att vi skottade hela vår uppfart (stor). Vi har klart den största uppfarten på vår gata och ändå så kommer grannarna ut och slår igång snöslungorna. Efter det så passade jag och Julia på att göra en varsin snöängel. Jag pratade med Åsa efter det och tydligen så skulle asfalten komma fram om man skulle göra nåt liknande i Sverige. Vi har verkligen mycke snö, riktigt mycke. På kvällen så åkte Julia och co in till Oslo och skulle festa och Sara och Henrik var iväg på avskedsfest för Ellen och co (de som Henrik bodde med före vår tid). Jag passade då på att umgås lite mer med Rickard och som vanligt så vart det lite tävling oss emellan. Vi spela ett roligt spel (typ som UNO) och tittade på skräckis.

Idag så var Jag, Julia, Emelie och Anna iväg till Charlottenberg (Sverige precis vid riksgränsen). Vi handlade mycket mat och gotteri så vi kan bunkra upp för en tid nu :) Det var i vart fall trevligt med en liten roadtrip, men jag har en sån hemsk huvudvärk som spökar. 

Nu ska jag och Julia se på en film - In time!       

New year and a new look!

Oj vad jag och datorn spenderade kvalitetstid igårkväll efter jobbet. Jag gjorde allt det jag tänker att jag ska göra när jag sitter i biljettkontrollen (alldeles för mycket tid att tänka). Som alla vet, de närmsta i vart fall, så är jag ganska organiserad av mig. Igår så gjorde jag reselista där jag kollade upp allt jag ville se när jag åker till specifika ställen och listan blev rätt lång... Efter det så gjorde jag en önskelista inför min 20års dag (8 juli, haha. Told you I was organized) där jag önskar mig en hel del för att en dag kunna bo på egen hand (alltså inte i ett kollektiv). Det är ju inte som att man går och köper sig ett strykjärn på egen hand, men det är verkligen något jag saknar just nu. Av alla saker vi äger tillsammans här i huset så är det de enda jag saknar för tillfället, tillsammans med en fullt fungerande dammsugare, of course!! Det sista jag gjorde var att kika lite på möbler och annat smått och gott. Det är jätte bra att spara sidorna i sina favoriter och gå tillbaka och kika på senare. Man kommer säkerligen ändrat sin smak när det tillfället kommer, men då får det väl fungera lite som en tidkapsel. Kul att se tillbaka på!

Idag har jag varit och ändrat looken på en frisörsalong på sorsentret. Det var faktiskt billigt. 800 kr för färg, klipp och värmeskydd. Den er god! Sen så förstörde hon på skattekontoret min dag totalt, hon e så himla otrevlig. Nu ska jag dit på måndag och prata med den trevliga killen med mustachen. Han är sååå mycket bättre! Han kan förhoppningsvis hjälpa mig att få till 2012s skattekort. 

Nu ska jag umgås med min lilla familj och ikväll så ska jag käka middag med pinglorna!

Måste bara tillägga en liten rad: Sara hatar fåglar, men älskar ugglor. Allt som har med ugglor att göra! Idag kom hon hem och hade köpt sin första porslinsuggla. Hon kommer alltså bli en gammal tant med porslinsugglor istället för porslinskatter.   

   


the deep breath before it all starts.

Hello people!
Nu har jag fuskat lite här igen... Jag har nämligen haft fullt upp  med jobb på parkis. Jag börjar ju till och ska lära mig postering, slå ut fakturor och lagra function sheet (information om vad mötedeltagarna behöver under en dag och lite vad de ska betala för). Det är jobbigt att börja ta in allt nytt när man näst intill precis har lärt sig de senaste och det tråkiga är att varje gång jag ska till och göra något på egen hand så blir det nå strul. Även om jag kan ha gjort helt enligt instruktioner... Igår fick jag iaf igång min egen opera, som är det programet som vi använder till nästintill allt, och det kommer i vart fall att underlätta. Det kanske har varit de värsta, att inte kunna jobba självständigt. För min del så gör det att jag lär mig mycket fortare. Att göra, misslyckas och lyckas. Till slut sitter det :)

Igår efter jobbet så åkte jag till Rickard, som bjöd på mat och underhållning hela kvällen. Vi körde igång "månadens challenge" (som i december var en Rebus). Som januariuppdrag så valde vi något mer utav mina expertis områden, musik. Vi valde 15 låtar var som den andra skulle gissa låt och artist på. Jag fick se mig besegrad ännu en gång, men hade sjukt kul iaf!

Nu är jag ledig i 5 dagar framöver, men lugn bara lugn det kommer att bli mye jobb i framtiden. Jag får väl ge er lite uppdateringar då och då, men förhoppningsvis så blir det bara en massa slappa. Imorgon har jag två ställen jag behöver vara på. Jag skall nämligen färga utväxten och sedan lite möte på skatteverket (ja för ingenting vill ju någonsin flyta på när de gäller deras pappersarbete, muppskallar!!)

Hade pussgurkor!     

rutiner

Jag har verkligen inte kommit in i morgonrutinerna här hemma ännu. Igår var jag skit trött och visste att jag var tvungen att somna direkt efter jobbet om jag skulle få ett par timmar innan jag skulle upp halv 4. Jag var så fruktansvärt trött men lyckades aldrig somna så jag fick väl en sisodär 2-3h sömn... Jag jobbade på G4S idag. Det börjar dra ihop sig med pass där för min del. Lite vemodigt är det, trots ett crapy jobb så jobbar jag ju trots allt med mycket bra folk!
Efter jobbet så var jag in på storsentret. Jag behövde en ny resväska, vilket jag också fick med mig hem. Min andra handbagageväska har nämligen ett trasigt handtag, så det blev ju lite utav ett spontanköp sådär. Gissa om jag fick höra det när jag kom hem med den i en jättelik påse. Jag menar, man ville ju inte skita ner den det första man gjorde så jag tycker att en påse var rättfärdigat en sån här gång! Efter hemkomst så satte jag igång och städade, vilket gris 1 och 2 (hanrik och sara) på nedervåning, som vanligt, uppskattade till fullo! ;) Jag har iaf dammsugit hela huset, knäskurat toa och kök och avslutat med att byta sängkläder och ta en lång dusch med hårinpackning.

Nu ska jag slå på en bra film och ta på mig nattmössan tidigt. Imorgon blir jag nämligen på parkis!

Tillbaka i Norge

Jag har alltså varit tillbaka i norge nu i tre dagar. Jag landade i onsdagskvæll och har med en gång fått anpassa mig fort. Det mesta ær væl densamma skulle jag sæga. Jag har næmligen kørt några pass på båda jobben, med tidiga mornar och sena kvællar. Idag så jobbar jag sjælvstændigt park inn, dær jag nu fått en fast tjænst. Så himla skønt!!

Igår var det fest. Først var vi med Anna och Linn i deras lægenhet innan vi drog till Simon (Annas bror) som hade sina svenska vænner på besøk. Några vældigt trevliga typer som vi alltså sammanstrålade med innan vi drog till den egentliga fest. Det var någon från Julias jobb som bjudit på fest och den var væl sådær kan man sæga.. Men då gick vi på krogen istællet! Jag hade jætte roligt och fick bland annat træffat Anna, Linn och Rickard igen, men en grym huvudværk satte verkligen stopp før en bra kvæll. Den bara stegrade hela tiden och nær jag kom hem var jag tvungen att spy och kunde inte somna på ett långt tag pga værken. Verkligen mærkligt, men jag førstår hur folk med migræn måste kænna sig nu.

Idag mår jag iaf bættre, men kænner mig en aning dåsig... Jag ska iaf førsøka ta mig igenom den hær jobbdagen och sedan gå hem och sova så fort jag kan. 

puss på er!
  

London 2012

Först tänker jag bara avsluta det jag började. Sist jag skrev så hade jag just precis kollat klart på sm-finalen i JVM. Ville bara berätta att jag också stannade uppe och kollade på finalen (trots att en tidig morgon till arlanda kallade bara några timmar efter det). Vi VANN ju faktiskt. Ja Sverige vann JVM-guld igen! Riktigt duktiga killar och jag måste ge mig själv en eloge som varit ett så stort fan under hela tuneringen. Har inte missat en match!

Det vart en helt underbar resa med mina två bästa vänner! Överhuvudtaget så har jag haft en härlig hemvisit. Jag har fått träffa alla utav värde och verkligen bara gjort roliga saker, som att fira jul med hela tjocka släkten och nyår med mina bästa vänner i fjällen! London var dock pricken över i!
-Vi landade på fredag eftermiddag och tog en taxi till hotellet. När vi kom dit så hade vårt rum fått vattenläcka och vi fick ett billigt, men dock så mycket fulare rum UTAN egen toalett och dusch, usch! (Jag löste dock det problemet med att köpa steriliserande våtservetter och körde en städrunda innan var gång jag slog mig ned ;) Ska jag vara ärlig så undvek jag att dricka vatten i för stora mängder för att slippa så många toabesök). Vi fick iaf en väldigt rolig stund åt det när vi kom upp på rummet. Resten av dagen så planerade vi vår resa dag för dag, gick och käkade och pratade sådär som vi brukade göra.
-På lördagen så var det shoppingen som hägrade. Vi skulle ta oss till oxfordstreet för att besöka primark och på vägen så skulle vi kolla in Harrods (även om vi visste att priserna nog inte var något för oss därinne). Det vi dock inte visste var att det skulle ta oss hela dagen. Vi gick och gick och gick och därimellan läste vi lite karta. Vi var väldigt duktiga på att läsa karta och kom helt rätt, men hade nog tänkt oss att avstånden inte skulle vara fullt så långa som de var på kartan... Harrods var sjukt ballt med personliga hjälpredor, dörröppnare, vakter, enorma priser och saker. Primark var ungefär det omvända, prismässigt, men shit va med folk!! Jag trodde näst intill att min sista stund var kommen. På vägen hem gick vi iaf vilse när vi skulle ta en "genväg" och hamnade utanför kartan. Ja jag säger då det, vi måste ha gått ca 5 mil och var borta absolut hela dagen (vi besökte ju ändå bara 2 affärer)!
- På Söndag var det sightseeing som gällde. Vi såg allt man bör se och många bilder kan absolut inte rättfärdiga de verkliga synerna. Parlamentet var sjukt maffigt! Vi ville också åka london eye och hade spenderat hela dagen med att övertala Mickis. När vi kom fram så höll de på med reparationer som gjorde att den var stängd till i mitten av januari. Surt! På kvällen käkade vi på Hard Rock Cafe och som alltid så var det en fröjd, mer än vanligt! Inte nog med att dom hade en gigantisk Rock Shop, dom hade också Slash röda les paul gitarr där i deras museumvalv och jag fick ta på den och prova spela. Bästa upplevelsen! 
- På Måndagen körde vi lite plock. Alla fick bestämma en sak de ville. Emma ville shoppa mera, mickis mata ekorrar och jag ville åka till tower bridge och tower of londonFyndade lite mera på dagen och på kvällen avslutade vi med middag på picadilly circus. Det var verkligen häftigt där på kvällen med allt upplyst. Min kväll och resa vart sedan perfekt när vi tog bussen ut till tower-byggnaderna. Det var sjukt maffigt och även saint pauls cathedral, som vi passerade på vägen var riktigt tuff! Dock så hade jag självklart glömt laddat kameran och glömt mobilen så jag fick inga bilder från den sista perfekta kvällen :( Har dock allt sparat i mindminnet.

Det var min resa fylld med god mat, roliga och spännande upplevelser. Jag är rätt säker på att Jag kommer besöka London mer i framtiden

Harrods kvällstid
  
Big Ben


London eye


Buckingham palace
  

Jag, Mickis och Emma med parlamentet från baksidan och Big Ben


Slash gamla signerade gitarr.
Här spelar killen som jobbade där min favorit låt "dont cry" med GnR. 


Vill ni se mer bilder från fina byggnader, bilar, gitarrer och utrustning, ekorrar och fåglar så kollar ni bara min facebook på albumet "my travel". Just nu har där hänt nåt skumt så att vissa bilder är dubbel exponerade...
 

YES!!

Sverige är i final i JVM! Hur härligt som helst. I natt var jag nämligen uppe för att se den nervkittlande matchen och höll på cupen på att käka upp hela min tröja... Jag vart verklgen helt paralyserad av spänningen och dramatiken efter att Sverige kvitterat till 2-2 med bara en minut kvar att spela. Efter det så inleds en förlängning på 10 min där man tror Sverige, med stort övertag, ska få in den. Samtidigt som man i nästa sekund tror att Finland ska få in ett turmål. Som tur var gick det vägen efter strafflägningen och nu vet vi ju även att Ryssland är våra motståndare i finalen som spelas natten till fredag. Jag ska helt klart sitta bänkad! 

Känns skönt att jag fått min dos av hockey nu när jag vart hemma. I norge har vi inte rätt kanaler och jag har ännu inte lyckats hitta nån sida för att streama nån match. Det bästa är att jag hinner lagom hem från London närsta tisdag för att se HV-matchen i JönköpingLivs tröja skall upp i taket!

Min pappa fick denna i julklapp, vilket ändå visar ett utav de intressen
som familjen faktiskt har gemensamt. Dock är den i helt fel färg...
   
  

nyårs helgen

I år gjorde vi i vart fall nåt annorlunda. Jo men visst, vi firade nyår i fjällen, Vemdalen. Jag mickis, emma och Filip åkte upp i torsdags natt och packade in oss i en stuga tillsammans med Klas, Tobbe, Mattias och David. I fredags klev vi upp och hyrde skidor och köpte liftkort, sen åkte vi hela eftermiddagen. Vår andra backe för dagen vart en svart och vi kan väl säga att med en nybörjare och två fegisar så vart nedgången långsam och händelserik! Efter det så vart det naturligtvis after-ski som gällde. Vi lyssnade på det spelande bandet och tog oss lite gódricka till de.

På lördagen så vaknade vi upp till världens finaste väder (dock var det -15). Grabbarna åkte före oss och när vi kom för att möta upp med dem så hade det givetvis skett en olycka. Filip, som tidigare haft problem med axeln sin, hade ramlat och landat tokigt på den. Detta resulterade i en axel ur led och en heldag på sjukhuset för fille och mickan. Jag och emmis passade då på att träffa Johanna och Tessan. Ett kärt återseende med min lilla storck. På kvällningen så kom mickis och filip hem, vi lagade tacos och fick i oss ett par drinkar innan vi drog till högfjällshotellet för årets sista krogrunda. Det var smockat med folk och jag hade det super kul! Igår gick bilen hem till månkis igen i ovädret och väl hemma så stod en lastbil och brann i centrala månkarbo. Självklart så hade en hel hop med nyfikna månkare samlats runt svådan.  
Tack för en fin resa allihopa!!   

Nu ska jag iväg till Thilde och imorgon blir det åsa och fia-dagen. Hoppas på träff med sara och carmen en sväng den här veckan också. So much to do...

Pics från helgen:

Gott nytt år allihopa!

RSS 2.0