Jul i jessheim

Ja det vart bara en mini-träningsvärk idag. Jag sm nästan längtat efter att få kämpa mig upp ur sängen, men men.. Jobbet idag gick väldigt fort och efter att jag slutat på park inn så drog jag mig till gardermoen för att shoppa loss på travel value. Fick inhandlat den sista julklappen och även 2 nya mascaror, ansiktspeeling och kajal. Idag har vi lyckats få in lite jul i vårt hus. Sara tog sitt ansvar som husmor och köpte två julstjärnor. Nu har vi satt upp en i hallen (som förövrigt inte hade nåt ljus sen innan) och även ställt en stjärna i köket. Jag tänkte bjuda på lite bilder från vårt hus och, som vanligt, så är kvilité inte att räkna med!  


Stjärnan i hallen kommer att lysa upp fint om morgonen.
Nu kanske man till och med tar sina egna skor..


I köket fick vi en stjärna på fot och om man kollar riktigt nära så kan
man se att arbetet med att få upp stjärnan misslyckades
genom att sätta den snett på foten.


Två bilder för att ge er en liten bild av vår furustuga innefrån.
Först har vi köket och sedan vardagsrummet med riktigt tjusig
inredning.   

Träning

Jag, Emelie och Julia har tränat på Elixia idag (ungefär som friskis och svettis). Körde springning i 40 min och styrka. Kändes enormt skönt att få ur sig lite energi genom träning. Hoppas nästan på träningsvärk imorgon så att man vet att det åtminstone gav lite effekt. Annars har jag ju trots allt rätt dålig disciplin på mig själv när det kommer till träningen. 

Nu känns det vart fall som att jag kommer att sova skönt i natt. 
Hoppas ni gör densamma
PUSS!

Internetshopping

Ja jag säger då de. När man jobbar så mycket så finns det liksom ingen tid (eller lust?!) att ta sig ut och shoppa. Vad kommer jag på då? Jo, man kan ju faktiskt shoppa direkt ifrån sängen.. Just nu är ett par nya wesc-lurar, ett par dr martens, en ny one piece och ett antal blusar på väg hem till mig. Imorgon är det 20 procent på allt på travel value (inlands taxfree) också. Blir väl kanske att man kommer hem med en och annan ny prdukt då. Jag har ju dock spart undan en del för den här månaden redan och känner dessutom att man måste skämma bort sig själv lite innan jul. 

Igår så var det första advent och jag stod utanför gardermoen och nästan skrattade åt det. Igår var det varmare än det varit på länge (ca 5-6 plus) och solen sken förfullt. Känner ingen som helst julstämmning vilket är tråkigt, men snön för gärna inte komma alls för mina del. Eller jo, på julafton kan det få vara snö!

Bild från gårdagens och dagens härliga väder på mina jobbplatser.

   
Gardermoen



Parkis

sömnbrist!!!

Sömnbristen är totalt självförvållad, men lyssna på följande. Dom två senaste dygnen har jag sovit 2 timmar! Jag har haft så mycket jobb den senaste tiden så jag kunde inte tacka nej till myskväll med Julia och Empa i fredags. Vi åkte iväg på en liten "hemmafest" och vips så var det dags att åka på jobb. Jag jobbade mina 5 timmar på gradermoen (som kändes som en evighet med rätt många tillnickningar under mina biljettstämplingar). Sedan åkte jag hem med bilen, sov en halvtimme, böt om och åkte till nästa jobb. När jag kom hem så stod utekväll på vännernas lista och jag kände inte att jag kunde stå emot så jag tog mig en powernap på 1,5 timme och körde igång (utan alkohol). Vi dansade för fullt och sedan tog jag bilen och körde en sväng innan jobbet väntade på mig igen.. Idag jobbade jag mellan 04.00-08.00, hade sedan en timmes rast och körde sedan vidare till klockan 14.00. Dagen gick dock väldigt fort och tack vare många koppar kaffe och frukt så har jag hållt mig pigg hela dagen. Just nu känns det iaf som att det var värt det, men det kommer inte hända igen! Kroppen blir helt slut och det känner jag nu först. Nu ska jag alltså sova ända tills det är dags att gå upp imorgon 03.30 igen.

SOV GOTT!


Min papi ringde idag också <3

25 nov

Ja min kära vänner! När jag kom från jobb och, inte att förglömma, fredagshumorn idag så tog jag mig en rejäl promenad. Den tog liksom aldrig slut.. Det värsta var att när jag kom till mitten så orkade benen knappt ta sig framåt längre, men enda sättet att ta sig hem var ju med just benen så då ökade jag tempot istället! Skönt såhär i efterhand i vart fall.

Hann med en shoppingtur efter jobbet också så nu har jag handlat klart årets julklappar :) Det blir ju inte så många att köpa till då, vilket är skönt. Blir bara ett himla byte med pengar tycker jag.

Ikväll så ska jag hitta på nå kul med Julia och Emelie, även om jag börjar 5 imorgon. Jag orkar liksom inte bara ha jobb i huvudet hela tiden, men Julia och emelie slutar ju lite senare då så jag tänkte försöka hinna sova en stund nu istället. Jag jobbar ju bara fram till klockan 10 imorgon som skönt är. Eller ja, det blir ju ett pass på parkis efter det, men jag hinner hem emellan för att ta en powernap tror jag..

Hade så bra (och ta inte illa upp för det tidigare inlägget, var lite utav ett skämt även fast det inte skulle skada om ens föräldrar inte sa "just de, jag hade planerat att ringa dig" varje gång man hör av sig!) Det är ju dock bara för att jag saknar er så mycket! 

Ps Henrik är lite utav världen bästa just nu förresten! Ds 


Snart är det helg!

..mm så tänker dom flesta kanske med ett leende på läpparna, men inte jag! Jag har en helveteshelg att se fram emot! Jag börjar klockan 5 på morgonen på lördag och jobbar fram till klockan 7 på kvällen (dubbelpass) och på söndag så börjar jag 4 på morgonen och slutar 2, men sedan så börjar jag också 5 på måndagmorgon och ska även jobba eftermiddagen efter det på parkis. MMM, jag vet! Inte et dugg morsomt, men det är i och för sig mitt eget fel! Dock så känner jag att det är bra i och med att jag är ledig i 3 veckor över jul och nyår och ska göra en massa kul. Jag får helt enkelt vila ut då. Shit vad jag ser fram emot dom veckorna. Att få komma in lite vardag i Sverige kommer säkerligen kännas helknäppt och jag tror, om jag får förutspå, att jag kommer att blir sjukt rastlös och längta till park inn lite grann. Jag kan ju, som i tidigare inlägg beskrivit, inte riktigt få nog av mitt jobb. Det känns dessutom ännu roligare nu när jag fått inlogg till alla program så att jag kan jobba helt självständigt. Det är mitt första riktiga jobb där jag både trivs och har kunskap för att klara av det. 

Idag fick jag lön av proffice också. Kan nog vara första gången det inte krånglade, men dom hade i och för sig slagit in augusti lönen på det lönebeskedet vilket gjorde att den vart lite knepig att förstå helt. Känns inte som att det lönechefen, eller vem som nu ansvarar för det hela, har alla hästar i stallet. 
 
Nu ska jag sova! Ska upp tidigt imorgon för att motionera. Sov så gott! 

(Pratat med mickis och emma i veckan också! Dom verkar förresten vara dom enda som har något intresse att veta vad som händer i mitt liv..
-JA, det där var en pik till er andra!!) 
    

Korrigering

En korrigering jag bara må göra innan jag somnar är famous! Jag vet att det inte stavas med e på slutet men har i tidigare inlägg fått med det. Pinsamt!

Sov gott!


Förlåt för att jag inte svarade idag mickan. Jag jobbade!
Ring imorgon om du vill. Före halv 11 eller efter 7. Puss

En stund på jobb

Som förutspått så fick jag jobba en stund på kvällen idag. Jag var inte ett dugg sugen att stressa iväg på jobb efter en tur i oslo centrum, men när jag väl kom dit så hade jag massor av energi och allt gick som smort! Nu väntas jobb en hel vecka med så kallad "mellanvakt" (10.30-18.30) och innan dess så hoppas jag att jag ska vara flink nog att ta mig upp på morgonen för lite motion.

Nu ska jag sova och imorgon hoppas jag på att Henrik vill formatera om min dator. Den börjar blir väldigt seg, men den håller i vart fall i sig! peppar, peppar...

Sov så gott kompisar :)

Dagens shopping:
- Jacka (monki)
- Halsduk (hm)
- 2 halsband (hm)
- Blus (monki)

slappis

Idag har vart en riktig slappis dag! Har bara legat i zippisen och myst framför tvn hela dagen lång. Dock så har jag ju kännt mig kraslig hela veckan och hoppade över jobbet idag så det var nog egentligen kanske helt rätt beslut. Vi har vart lediga hela "familjen" så det har blivit en hel del tid tillsammans idag. Vi har som sagt mest slappat framför tvn och datorn, men det vesäntliga är ju att vi kollade på sport i vart fall. Ja just de, vi började dagen med skidor, sedan vart det skridskor och avslutningsvis hästhoppning. Efter det så drog vi två wallander och därimellan har vi hunnit med att stoppa i oss mat och haft lite slagsmål en hel del med varandra. Med andra ord, en riktig familjedag!

Imorgon skall jag in till Oslo och shoppa, sen får se om jag behöver jobba en stund på eftermiddagen. Ska försöka få med mig Julia :) Allt blir så mycket roligare då!

Sov gott mina vänner!

Helgen

Idag är jag sjuk från G4S. Ligger här hemma och snörvlar och snorar. Idag tänker jag bara slappa!
Igår jobbade jag från 1-20 och efter det var det soffhäng med min family.
Fredagen vart en bra dag! Först var vi till Oslo på bion och den var väldigt bra och vi åt väldigt god mat! Sedan åkte vi hem och hade stund med Sara och henrik. Sen gick jag och Julia ut. Summeringen av helgen skulle man kunna säga.

Jag lovade ju bilder från i fredags och jag är inte den som sviker!

Hard rock Oslo


Jag hittade något jag absolut inte kunde motstå att fota på väggen.
Slash och en krossad GnR gitarr!


Födelsedagsbarnet


The famouse mac n cheese


Julia valde något som aldrig sitter fel, tacos!


Biodags

Familjen i sängs tillsammans under vår lilla stund



Vill också passa på Gratulera min faster som har birthday today.
GRATTIS SUSSE!


Oslo kino

Nu har jag vart och jobbat en sväng på gardermoen och efter det så var jag upp till proffice för att ha lite samtal angående verksamheten och upplägget. Det kändes bra med tanke på att just jag har haft lite problem med lönen.
Ikväll ska jag och Julia på kino (bio) i Oslo. Vi ska se den nya twilight-filmen och från vad jag hört så ska den vara bra. Jag hoppas verkligen det, för som jag och Julia längtat! Det här är ju min födelsedagspresent till henne, trots att hon fyllde år i juli. Jag tycker att bio, bowling, resa eller liknande är så mycket roligare att göra tillsammans än att ge bort en grej. Det blir ju inte bara en upplevelse utan det blir ju även ett minne att ha med sig i livet. Vi kommer väl antagligen passa på och shoppa lite också medans vi ändå är där, men det viktigaste utav allt är att vi ska äta god mat. Jag har redan bestämt att vi ska äta på Hard rock café eftersom att jag vet att de har god mat där och framförallt en himla fin inredning. Efter att vi kommit hem så blir det utgång, men jag får väl hålla mig rätt lugn med tanke på att jag jobbar imorgon, dok inte förens klockan ett, men jag blir ju trots allt själv på parkis imorgon igen.

Jag hoppas att jag ska kunna lägga ut lite bilder i efterhand, men vi får väl se hur det blir.. Jag hade i vart fall tänkt att lägga upp lite bilder nu med tanke på att det har blivit rätt mycket text på senaste tiden. Det är bara så jobbigt att lägga över från mobilen hela tiden. Det har i vart fall blivit kallare här nu och igår så snöade det faktiskt. Jag som klagade på kylan när jag var hemma i Sverige helgen och så kommer jag tillbaka till minusgrader.  


En bild från dagens promenad. 

Snö och frost på buskar och träd.

Bilder ifrån mys-kvällen med tacos hos "partysvenskarna" med en
aning dålig kavlité:

  
Linn, Julia, Sanna, Anna, Simon och Emily.

Matlagningen pågår. (Julia, "kille", Anna, Charlotte och Emily)

Julia, precis som vi andra, redo att hugga in!


Gratulationer och välmående

Idag är jag vaken lite väl tidigt med tanke på att jag börjar jobbet klockan 15.00 idag. Jag var på myshumör igår och blev uppbjuden till Julias säng, vilket gjorde att jag fick en god och trygg nattsömn. Jag kan inte fatta att jag av alla människor har blivit så sällissjuk? Jag som älskade att vara ensam och speciellt att sova ensam! Men i vart fall. Sist vi hördes så kände jag mig kraslig och jag kan bara meddela att det känns mycket bättre. Jag har bara gått ut när jag har skulla gått till jobbet och resten av tiden bara vilat och käkat alvedon. Just nu kan jag dock meddela att jag är otroligt sugen på att göra av med eneri i form av träning. Jag har inte ens vart ute och gått på ett par dagar, men jag känner inte att jag ville dra på mig sjukdom i onödan så det är nog bra att vila ifrån de ett par dagar. 

I förrgår så fyllde Emelie 23 och idag så fyller Sara 22 år. GRATTIS!

Sara i sommras när vi var in till oslo. Riktigt söt!
   

Linn tillsammans med Emelie till höger som "angel of death" 
från maskeraden.

Imorgon när Julia slutat jobbet så ska vi dra in till oslo för mat, shopping och bio - nya twilight filmen. Spännande! Själv så har jag kortpass på Gardermoen imorgon mellan 5 och 10 så jag hinner hem och sova innan julia kommer hem. Skönt!

Nu ska vi se om det möjligtvis går att somna om en timme eller två, men troligtvis inte..
Hade!

lite smått nere

Ja mina vänner. Just idag är ingen bra dag. Jag vaknade med känningar i halsen och det har under dagen bara blitt värre. Har vart seg och öm i kroppen och länner mig ordentligt trött. Hoppas inte att jag åker på feber och förkylning, för det finns inte med på mitt schema. Risken är att det blir värre med tanke på att jag inte har någon ledig dag på ett tag och att jag aldrig riktigt kommer att kunna vila upp mig ordentligt!

Det var allt för mig idag.
Jag får återkomma om "sjukan" och annat en piggare dag.

sov gott!

Back to real life

Shit va trött jag är. Har inte sovit speciellt många timmar den här helgen, men den har verkligen varit mysig! Jag fick träffa alla jag tycker om. Idag klev jag upp klockan 7 för att få skjuts av farmor och farfar till arlanda. Först och främst så ville jag sova så mye som möjligt imorse så jag skippade frukosten, vilket var dumt! Planet var försinkat 40 min så väl framme på Gardermoen så var jag jätte hungrig. Jag gick däför direkt till point för en wienerpölse, mmhm! Sen tog jag bussen hem och böt om för att åka till park inn på jobb. Det var kul att träffa mina jobbarkompisar igen och även om vi aldrig annars jobbar ihop om helgerna så kändes det som att det var jätte länge sedan jag var där och träffade dem. Snygg-Lotte, min jobbarkomis som är ihop med en utav kockarna, hade förlovat sig i fredags på elva-dagen. Jag skulle egentligen inte jobbat idag, men det var personalmöte som gjorde att jag var tvungen att komma in och när jag väl är på jobb så får jag veta att vi har en hel del rigg att se fram emot hela kvällen så det var ju ca 9 timmar på jobb istället för 6! Dock så var det bara bra för på onsdag så börjar "en ny månad". Vi har nämligen jobb mellan 16-16 varje månad och sedan får man lön den sista. 

Jag sitter just nu uppe på rummet i min ziperall och har precis läst brev ifrån Paris. För er som inte vet så bor ju vännen Sara i Paris fram till Jul. På hennes avskedsfest i sommras så fick vi alla välja datum under hösten, skriva in adress och så skulle vi få brev (handskrivet) skickat till oss. Det var en super idé och jag blev väldigt glad när jag fann det i postlådan idag! Hon verkar ha det minst lika bra som mig och det är så himla nyttigt och ta sig ifrån tryggheten för ett tag. Hennes resa är ju dock till ett lite mer spännande land och hon lär sig ju ett världsspråk som hon kan ha stor nytta utav i många år framöver.

Nu ska jag se ett avsnitt av gossip girl och sedan sova!
Ha det så bra allihopa!       

dagen låttips: when I held you - moa lignell


fest och resultat

Igår döptes Adam (Adam Per Deremar) och efter det så skulle hans föräldrar firas tillsammans med honom, eftersom de båda fyllt 30 år. Det var en riktigt trevlig fest och jag älskar verkligen att vara hemma och träffa släkten såhär. Det bästa är verkligen att komma hem och "hälsa på" för att man slipper vardagen och allt det tråkiga och får istället bara vara med på det roliga och ta igen all tid!


Hela den fina familjen!


Adam

Sedan så kommer vi till det här med att jag sa A och inte B förut.
Nu är resultatet klart och jag blev nöjd!

Från mörk..


..till väldigt ljus!

Man kan ju tycka att det inte var mycket att hänga i gran, men för mig så känns det väldigt olikt och jag blir fortfarande fundersam varje gång jag går förbi en spegel.

en till dag

Ja imorgon blir det sista jobbdagen och sedan åker jag på snabbvisit hem. Ska bli skönt att få träffa alla och speciellt bra att vi samlar släkten på ett och samma evenemang för att slippa allt fläng hit och dit!
-På fredag när jag kommer hem så ska jag först avsluta min lilla förändring för att sedan se om resultatet blev som önskat eller ej. Efter det ska jag möta upp med Mickis, johanna och Jennifer för en middag! 
-På lördag är det dop för lillsnutten Adam och sedan 60 års fest för kusin min, som fyller sina 30 idag (GRATTIS!), och hans fru Camilla. Har också bestämt att en av dessa kvällar ska avslutas med min emma :)
-På söndagen så ska jag träffa fia och åsa på eftermiddagen, tänkte även hinna med en visit hos farmor och hennes symaskin på kvällskvisten. (Någon utav helgens timmar skall även spenderas på Hökebo med fint sällskap och djurmys).

Vi hörs nästa vecka igen!


Bästa vänner!












Adam bara ett par dagar gammal. Jag smälter!


maskerad

Man kan ju inte berätta att man vart på maskerad utan att lägga upp lite bilder.
 


Sömnbrist

Dom två senaste dagarna har jag sovit 8 timmar sammanlagt så nu är jag riktigt trött! Igår var det maskeradfest och det blev en riktigt hit. Julia, Sara och Henrik drog ut på krogen efter ett tag och jag vart kvar på festen av någon knasig anledning, men jag hade kul! Så här dagen efter så kan vi iaf konstatera att det blev en mycket händelserik kväll... Jag och mina tre kompanjoner var utkläda till black eyed peas fast att vi vände på det hela eftersom att vi är tre tjejer och en kille istället för det omvända. 

Förresten så gick det jätte bra att Jobba på egen hand för första gången. Jag gillar att jobba själv så att man kan plocka runt bäst man vill. Sen så stötte ja på 2 utmaningar, men jag lyckades även lösa dom på egen hand och det är faktiskt så jag tror att man lär sig allra bäst.

Imorgon är jag ledig igen, för andra gången på en månad, och sedan så jobbar jag alla dagar fram tills dess att jag åker hem till sverige på fredag. Jag har verkligen legat i och jobbat den här månaden, men eftersom det bara är hälften av skatten på löningen nästa gång, vilket innebär 10 procent för mig, så får man också hoppas att det lönade sig.   

Nu ska jag och Julia kosa oss med en film!     


4 nov

Börjarde dagen med jogging för andra dagen i rad. Här i huset finns det tydligen en regel om att man inte får skriva sådant på facebook osv, men det tänker jag faktiskt skryta med. Jag är ofta ute och går, men aldrig att jag ökar tempot på egen hand och därför så måste jag faktiskt berömma mig själv via facebook.

Idag hade jag en riktigt rolig dag på jobbet. Vi har haft fredagshumor som alltid och idag var Fritz en riktig hitt. Jag och Lotte skrattade konstant i typ en timme. Jag älskar verkligen mitt jobb! Imorgon så ska jag ju jobba själv för första gången och det känns bra. Innan jag ska dit på jobb så ska jag hinna med ett kortpass på gardermoen från 05.00-10.00.

Dessutom så vill jag visa er 6 riktiga sötnosar som jag ska
krama och pussa på när jag kommer hem!

Mina tre kusiner. Samuel, Karl och Annie
 

 
Mitt kusinbarn Anton, äldst av 3 bröder och ett riktigt brynäsfan


Min favoritkille Albin som är                          Nyaste tillskottet i släkten, Adam. Söt va?
mellanbarnet,    
precis som jag.
(Kanske därför han blir
lite utav en favvis eller för att han
helt enkelt är så charmig.)


Mina fina småtingar i släkten. Förstår ni varför man vill hem ibland?


Maskeradfunderingar

Snart är det bara en vecka kvar tills jag ska åka hem. Jag längtar riktigt mycket och det kommer nog att kännas som att tiden går väldigt fort när man bara är hemma över en helg.

Igår var vi ut på beercall och den här månaden vart det en riktig besvikelse. Dessutom var jag väldigt trött på jobbet idag för att det blev sent. Nu längtar jag tills på lördag när vi ska på maskerad. Ska blir roligt med en hemma fest med trevligt folk och lite utspökelse. Vi här i huset har inte riktigt bestämt oss för vad vi ska vara ännu, men luciatåg är väl det som vi funderar på. Själv så tänker jag att vi skulle passa bra som Kiss eftersom att vi är fyra stycken och man behöver egentligen inte så mycket saker för att det ska blir bra. Smink, tuperat hår och svarta kläder. Annars funderar jag på aerobicinstruktör eller nikki sixx, men vi får väl se...  

Nu ska jag ut på kvälls promenad och sedan blir det sängen!    

RSS 2.0